Viro

Suomenlahden toisella puolella sijaitsevaan naapurimaahamme Viroon matkaa laivalla muutamassa tunnissa. Nopeimmat kantosiipialukset ja katamaraanit vievät Tallinaan puolessatoista tunnissa. Ei siis ihme, että Tallina on noussut suomalaisten suursuosikiksi.

Tallinnan suureen suosioon vaikuttaa tietysti myös viehättävän kaupungin monipuolinen tarjonta – edullinen majoitus, lukemattomat ostosmahdollisuudet ja idylliset kahvilat kauniissa kaupunkiympäristössä.

Kauneinta Tallinnaa edustaa sen vanha kaupunki, joka on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Tallinna on yksi koko Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista, mikä saattaa jäädä monilta “viihteelle” siirtyneiltä turisteilta tyystin huomaamatta.  Vanhankaupungin pikkukatujen koluamisen lisäksi kannattaa katsastaa ainakin Raatihuoneentori ja Nigulisten kirkko.

Tallinnassa hellitään shoppailusta innostuneita, eivätkä hinnat raivaa massiivista lovea kukkaroon. Parhaita shoppailupaikkoja ovat suuret tavaratalot, joita löytyy ympäri kaupunkia. Tunnetuin näistä on Viru-keskus, jossa sijaitsee myös suomalaisia ketjuliikkeitä. Hiukan kauempana keskustasta sijaitseva Rocca al Mare on myös monen matkustajan matkaohjelmassa.

Suurten ostoskeskusten lisäksi kannattaa tutustua vanhankaupungin tyylikkäisiin putiikkeihin, joita löytyy muun muassa Viru-kadulta sekä sen poikkikadulta Müürivahelta. Useimmat liikkeet ovat avoinna joka päivä.

Kaupunkilomien lisäksi Viro on suosittu kylpylä- ja golflomakohde. Erityisesti virolaisten kesäpääkaupunki, meren rannalla sijaitseva Pärnu on kuuluisa hemmottelulomistaan ja kylpylöistään. Pärnussa vieraileva nauttii varmasti myös kaupungin hiekkarannoista, Vanhastakaupungista, puistoista ja huviloista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.