Venezuela

Venezuela on Karibian meren rannalla, Etelä-Amerikassa sijaitseva valtio. Sen rajanaapureita ovat Brasilia, Kolumbia ja Guyana. Vuonna 1498 kolmannella matkallaan Kristoffer Kolumbus saapui vihdoin Amerikan mantereelle ja siellä ensimmäisenä Venezuelaan. Maa oli espanjalaisten ensimmäinen pysyvä siirtokunta Etelä-Amerikassa. Vuosisadat 1800 ja 1900 olivat maalle poliittisesti erittäin epävakaita, maassa oli monta eri diktaattoria sekä jatkuvia vallankumouksia ja vallankaappauksia.Venezuelan maasto on erittäin vaihtelevaa. Maan luoteisosassa kohoaa Andit, luoteessa Maracaibo-järvi ja alankoalue, etelässä Guyanan ylänkö ja maailmankuulu Angelin putoukset sekä maan keskiosan peittävä tasanko Ilanos. Etenkin Angelin putoukset ovat monen turistin päämäärä Venezuelaan matkatessa. Vesiputouksessa vesi putoaa yhteensä 978 metrin matkan. Putoukset saavat nimensä tutkimusmatkailija Jimmy Angelin mukaan, joka löysi nähtävyyden vuonna 1933. Maassa vallitsee trooppinen ilmasto, joka on normaalisti kuuma ja kostea. Korkeammalla on kuitenkin hieman viileämpää.

Maan pääkaupunki on Caracas, se tunnetaan yhtenä Etelä-Amerikan kosmopoliiteimpana kaupunkina. Kaupungissa on paljon nähtävää, muun muassa museoita, teattereita, ostoskeskuksia, taidegallerioita, puistoja ja erittäin hyvin säilyneitä siirtomaa aikaisia rakennuksia. Toinen suosittu kaupunkikohde maassa on Coron kaupunki, joka on Venezuelan entinen pääkaupunki. Corossa on suuri määrä siirtomaa-ajan rakennuksia ja sen vanhaa keskustaa pidetään UNESCON maailmanperintökohteena.

Maan virallinen kieli on espanja. Matkailijan kannattaa varautua siihen, ettei englantia välttämättä osata edes isoimmissa kaupungeissa, kuten Caracasissa. Joten ennen matkaa kannattaa opetella edes espanjan perusteet, niin matka sujuu kepeämmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.