Uruguay

Uruguay on valtio Etelä-Amerikan kaakkois-osassa. Sen rajanaapureita ovat pohjoisessa Brasilia, lännessä Argentiina ja idässä Atlantin valtameri. Uruguay on suurin piirtein puolet pienempi pinta-alaltaan kuin Suomi. Maassa asuu noin 3,5 miljoonaa ihmistä. Maata on kutsuttu maailman ensimmäiseksi hyvinvointivaltioksi ja Amerikan-Sveitsiksi, sen demokraattisen rakenteen ja yhteiskunnallisten uudistusten takia. Kuitenkin muun muassa vuoden 1973 vallankaappaus yritys ja maan muut poliittisen epävakaudet ovat jättäneet jälkensä maan muuten maineikkaaseen historiaan.Uruguayn vehreä ruohomaa mahdollistaa hyvin lehmien ja lampaiden kasvatuksen. Maan taloutta hallitseekin vientiin keskittynyt maatalous. Uruguayssa on muihin Etelä-Amerikan maihin verrattuna kattava sosiaaliturva ja erittäin koulutettu työvoima.

Maan väestöstä 88 % on eurooppalaista alkuperää, ja heistä suurin periytyy espanjalaisista. Maasta muuttajien määrä on huomattavan suuri, sillä viimeisen kahden vuosikymmenen aikana miltei puoli miljoonaa asukasta on muuttanut maasta. Suurin osa heistä Argentiinaan tai Espanjaan. Maan ainoa suurempi metropoli on 1,4 miljoonaan asukkaan Montevideo, joka on maan pääkaupunki.

Monet maassa vierailleet tai työskennelleet pohjoismaalaiset kertovat viihtyneensä Uruguayssa paremmin kuin muissa Etelä-Amerikan maissa, koska se muistuttaa yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti paljon pohjoismaita. Maassa ei ole vuoden 1917 jälkeen ollut valtionuskontoa, kuitenkin 47 % väestöstä on katolilaisia, suurin osa heistä ei harjoita juurikaan uskontoaan.

Maassa kannattaa ehdottomasti vierailla pääkaupunki Montevideossa, sekä UNESCON perintökohteena olevassa Colonian kaupungissa. Colonian kaupunkiin pääset nopeasti ja edullisesti Montevideosta bussilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.