Turkki

Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva Turkki on ollut suomalaisten lomamatkakohteiden suosikkeja jo vuosien ajan. Tutuimpia lomakohteita matkanjärjestäjien katalogeissa ovat muun muassa rantakohteet Alanya, Antalya ja Marmaris, mutta tuhansien tarinoiden Turkki tarjoaa paljon muutakin kuin auringossa loikoilua. Turkin viehätys piilee monipuolisissa matkakohteissa, kulttuurissa ja historiassa kuin myös lämpimässä ilmastossa.

Turkin matkakohteet:
Alanya
Antalya
Istanbul

Turkki on hyvä matkakohde niin perhelomalle, aktiivimatkailuun kuin kulttuurinnälkäisellekin. Lapsiperheille sopivat erityisesti maan rantakohteet, joissa kaikki tarvittavat palvelut ovat usein lähellä ja toimivat sujuvasti. Lisäksi hiekkarannat ja erilaiset matkatoimistojen järjestämät retket ilahduttavat perheen pienimpiä. Aktiivisille lomailijoille löytyy omansa esimerkiksi rantakohteiden yökerhoista ja snorklaus- sekä sukelluspaikoista. Myös golf on suosittua Turkkiin matkaavien ajanvietettä.

Historiaa ja kulttuuria rakastavan kannattaa suunnata Turkin suurempiin kaupunkeihin kuten Istanbuliin. Maailman ainoa kahdella mantereella sijaitseva kaupunki, Istanbul, on todellinen jalokivi, jonka kauneus, jännittävät kaupunginosat, ystävälliset ihmiset, värikkäät basaarit, vanha kulttuuri sekä tietysti toinen toistaan upeammat nähtävyydet vievät kävijänsä sydämen. Antiikin historiasta kiinnostuneille suositeltava on vierailu Efesokseen, läntisessä Turkissa sijaitsevaan kaupunkiin, joka antiikin Kreikan aikana oli alueen merkittävimpiä. Efesoksesta ja sen lähiympäristöstä löytyy eräitä sykähdyttävien historiallisten rakennusten, kuten Celsuksen kirjaston, Hadrianuksen temppelin ja kreikkalaisen teatterin rauniot. Myös yksi maailman seitsemästä ihmeestä, Artemiin temppeli, sijaitsi Efesoksessa. Ikävä kyllä temppelistä ei nykyisin ole jäljellä juuri mitään.

Turkin lomakohteiden ilmasto on lämmin; esimerkiksi Alanyassa on keskikesällä usein polttavan kuuma ja talvellakin elohopea kohoaa 15 asteeseen. Istanbulissa kesä on kuuma ja paahtavan aurinkoinen, mutta talvet kosteita ja koleita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.