Tunisia

Tunisia on Pohjois-Afrikassa, Välimeren rannikolla sijaitseva maa. Sen rajanaapureita ovat Algeria lännessä ja Libya idässä. Tunisialla on rikas kulttuurillinen historia antiikin ajoista lähtien. Karthagon kaupunki oli 500-luvulla eaa. todellinen suurvalta, joka uhkasi jopa Roomaa. Kaupunki hävitettiinkin roomalaisten toimesta vuoden 146 eaa. puunilaissodassa.

Tunisiassa on turistille erittäin paljon nähtävää. Voit nauttia esimerkiksi maan Pohjois-osan rannoista kauniin Välimeren äärellä tai matkustaa sisämaahan tutustumaan kauniiseen aavikkoon. Turismi on Tunisiassa erittäin kehittynyttä – ei kuitenkaan aivan Egyptin ja Marokon tasoista.Maan ehdottomat ykköskohteet ovat Karthagon kaupunki sekä Saharan aavikko. Karthago on antiikinaikainen kaupunki 15 kilometrin päässä maan pääkaupungista Tunisista. Kaupunki rakennettiin sen tuhon jälkeen uudestaan roomalaisten toimesta ja siitä tuli tuolloin Rooman Afrikan provinssin pääkaupunki. Kaupunki on UNESCON maailmanperintökohde. Kaupungissa on paljon raunioita satojen vuosien takaa, kuuluisimpana Antonin kylpylä, joka on suurin kylpylä, joka rakennettiin Rooman ulkopuolelle.

Tunisiassa on osa Saharan kauneinta ja helppopääsyisintä aavikkoa. Monille elokuvan ystäville Matmatan kaupunki on tuttu George Lucasin Tähtien Sota trilogiasta. Aavikon keskellä sijaitsevat Tozeurin ja Douzin kaupungit ovat keskellä aavikon upeimpia dyynejä.

Tunisia on kohde joka tarjoaa sinne matkaavalle kulttuuria ja rentoja lomamuistoja. Valitsitpa rantaloman tai kulttuuriloman saa varmasti rahoillesi vastinetta. Ja jos aikaa riittää voihan toki nämä molemmat yhdistää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.