Torremolinos – legendaarinen rantalomakohde

Torremolinos on legendaarinen rantalomakohde: päivisin nahka käristyy rannalla ja öisin yökerhot täyttyvät länsieurooppalaisista turisteista ja makeat drinkit virtaavat.  Ilmasto on taatusti miellyttävä ja palvelu pelaa hotelleissa ja ravintoloissa. Torremolinos on syystäkin pitänyt pintansa yhtenä Espanjan Aurinkorannikon suosituimmista kohteista.

Vuonna 1748 perustettu kaupunki, Torre de los Molinos eli Tuulimyllyjen torni oli pieni kalastajakylä. Costa del Solin turismi sai alkunsa sieltä, kun turistit löysivät 1950-luvulla kilometrien pituiset hiekkarannat. Nykyään Torremolinos on jo melkein liiankin täynnä. Betoniset hotellit on ahdettu 20 neliökilometrin kokoisen kaupungin rantakadun läheisyyteen.

Toisaalta elämää ja tekemistä riittää. Ei lomalla aina tarvitse haikailla autenttisuuden perään, vaan joskus voi vain heittäytyä lomailun vietäväksi, syödä grillattuja pikkukaloja merenrannalla ja antaa auringon paahtaa niskaan. Torremolinoksessa ei tarvitse stressata. Kaupungissa on todella paljon ravintoloita, joiden sisäänheittäjät voivat aika ajoin myös ärsyttää.  Espanjaa ei tarvitse vaivautua opettelemaan-palvelua saa ja ruokalistoja voi lukea englannin lisäksi joissain paikoissa myös suomeksikin. Tämä voi olla joidenkin matkaajien mielestä raivostuttavaa ja toisille puolestaan unelmien täyttymys. Toisaalta Torremolinos on esimerkiksi Sunny Beachiin ja viime aikoina supersuosituiksi muuttuneiden turkkilaisrantakohteiden rinnalla jo varsin perinteikäs lomamatkakaupunki. Torremolinos on klassikko, joka täyttää kaikki rantalomailijan toiveet.

Torremolinoksen hotellit

Hotelli on helppo saada, sillä tarjontaa riittää. Useimmista lomahotelleista löytyvät uima-altaat ovat todellisia lomailijan keitaita, joissa voi nautiskella rauhassa auringosta ja vedessä polskimisesta joskus jopa mukavammin kuin varsinaisella uimarannalla. Jos ei valitse valmispakettia, kannattaa vertailla hintoja. Hyvällä tuurilla Torremolinoksesta voi saada loistohotellin halvalla. Äkkilähtöjä ja pakettimatkatarjouksia kannattaa tarkkailla, sillä parhaimmillaan Torremolinokseen voi päästä nopeasti pilkkahintaan. Paras matkustusaika on keväällä, sillä kesäisin on todella kuuma ja kaupunki on aivan täynnä turisteja. Silloin hinnatkin ovat korkeimmillaan. Moni suomalainen eläkeläinen viettää talvensa leudolla Aurinkorannikolla, jossa on nimensä mukaan aurinkoista 300 päivänä vuodessa.

Tekemistä Torremolinoksessa

 • Costa del Sol on saanut myös liikanimen Costa del Golf, eikä suotta-alueen viheriöt tarjoavat loistavat pelailupuitteet niin aloittelevalle kuin kehittyneemmällekin Golffarille. Laji on matkailijoiden keskuudessa hyvin suosittu, joten kenttävaraukset kannattaa tehdä etukäteen.
 • Aqualand on monipuolinen vesipuisto, jossa koko perhe voi pitää hauskaa. Vesiliukumäkien ja altaiden äärellä sekkailee ja viihtyy helposti vaikka koko päivän.
 • Lapset pitävät varmasti myös Aqualandin läheisyydestä löytyvästä Krokotiilipuistosta, jossa saa pidellä krokotiilinpoikasta sylissään.

Nähtävyyksiä ympäri Aurinkorannikkoa

Torremolinos on vain yksi Costa del Solin monista suosituista lomakohteista Alueella suomalaisille tuttuja paikkoja ovat muun muassa Málaga, Fuengirola, Benalmádena ja Marbella. Kaikissa riittää koettavaa. Alueella kiertely onkin suositeltavaa, sillä etäisyydet ovat miellyttäviä ja liikkuminen käy helposti paikallisjunalla. Myös turisteille tarkoitettuja opastettuja yhteislähtöjä ja bussikuljetuksia järjestetään runsaasti.

 • Málagaan kannattaa tutustua kävelemällä katuja ympäriinsä. Etenkin viehättävä vanhakaupunki on näkemisen arvoinen. Málaga tarjoaa myös monipuoliset shoppailumahdollisuudet tavarataloineen ja toreineen. Esimerkiksi El Corte Inglés löytyy täältä.
 • Fuengirolassa voi viettää aikaa rantojen lisäksi muun muassa vesipuistossa tai eläintarhassa.
 • Benalmádenassa on Torremolinoksen lisäksi öisin vauhdikas meno. Lukemattomat baarit ja neonvaloin valaistut kadut kutsuvat turisteja juhlimaan aamuun saakka.
 • Marbellassa voi käydä ihmettelemässä miljonäärien elelyä, upeita huviloita ja hienoja autoja.
 • Gibraltar on pieni kaupunki, joka on tunnettu tippukiviluolistaan. Niissä käveleminen on lähes epätodellinen elämys.

Paikallisten Torremolinos vinkit

 • Calle San Miguel, vilkas kävelykatu, on Torremolinoksen sydän. Sen päässä on vanha maurilainen vartiotorni, jonka takia kaupunkia kutsuttiin aikoinaan Tuulimyllyjen torniksi.
 • Torremolinoksen rannalla kuuluu ehdottomasti syödä lounaaksi ohuessa tikussa paistettuja pikkukaloja, nam! Rannalla on muutenkin pieniä kalaravintoloita, chiringitoja, joista saa herkullisen tuoretta kalaa.
 • Kotiin kannattaa viedä Andalusian ylpeyksiä manchengo-juustoa ja ilmakuivattua kinkkua.
 • Torremolinos on homoseksuaalien suosiossa, ja heille on paljon viihdetarjontaa ja majoituspaikkoja. Moni baari järjestää vain miehille tai naisille tarkoitettuja iltoja.
 • Playamar Beach on tunnettu homoseksuaalien suosimana rantana, mutta kaikki auringonpalvojat ovat tervetulleita seksuaalisesta suuntautumisestaan huolimatta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.