Thaimaa

Thaimaa tunnetaan kauniista rannoista, kookosmaidosta, herkullisesta ruuasta ja edullisista hinnoistaan. Ei siis ihme, että yhä useammat suomalaiset matkustavat kerta toisensa jälkeen Thaimaahan.

Thaimaa sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, Laosin, Kambodžan ja Malesian naapurissa. Nämä maat ovat toistaiseksi vähemmän suosittuja matkailijoiden keskuudessa, vaikka Malesian suosio onkin ollut pitkään kasvussa. Thaimaassa turismi onkin yksi maan merkittävistä elinkeinoista.

Thaimaassa asuu noin 64 miljoonaa ihmistä, ja kahdeksan miljoonan asukkaan Bangkok on monen suomalaisen mielestä valtava, kaoottinen metropoli. Sen vuoksi harva lomailee pelkästään maan pääkaupungissa. Kuitenkin Thaimaasta aidosti kiinnostuneen matkailijan kannattaa ehdottomasti yhdistää rantalomaan muutama päivä — miksei kokonainen viikko — maan Bangkokissa. Bangkok näyttää sinulle rantalomakohteista poikkeavan Thaimaan!

Matka kannattaa ajoittaa talveen

Thaimaan ilmasto on kostean kuuma. Turistisesongin huippukausi marraskuusta helmikuun loppuun on kuitenkin hiukan keskimääräistä viileämpää ja kuivempaa aikaa. Suomen näkökulmasta tarkasteltuna noin kolmenkymmenen asteen päivälämpötila on varmasti aivan riittävän lämmintä piristämään talven pakkasista saapuvaa lomalaista.

Lisäksi kevään (maaliskuusta toukokuuhun) kuuma kausi ja sadekauden alku (kesä-heinäkuut) sopivat varsinkin maan pohjoisosiin suuntautuvan matkan ajankohdaksi. Tuolloin korkeammassa ilmanalassa lämpötilat eivät nouse tukahduttavan korkeiksi. Toisaalta kuumimpina kuukausina myös Etelä-Thaimaan rannat ja saaret sopivat lomakohteeksi muuta maata tasaisemman lämpötilansa ansiosta.

Sadekaudella on huono maine turistien keskuudessa. Osaksi maine on turhaan ansaittu, sillä ilman lämpötila on sadekautena viileämpi, maassa on turisteja vähemmän ja luonto viheriöi yltäkylläisesti. Toisaalta kaatosateet voivat kestää koko iltapäivän, minkä vuoksi sadekausi tuskin houkuttelee erityisesti rantalomaa suunnittelevia suomalaisia.

Thaimaa on herkkusuun paratiisi

Nykyään lähes joka ruokakaupasta saa Suomessakin thairuokaan tarvittavia aineksia: kookosmaitoa ja vihreää sekä punaista currytahnaa. Sitruunaruoho, limetti ja tuore korianteri kuuluvat lähes jokaisen marketin vihannesosaston valikoimiin. Matkailijat ovatkin tuoneet thai-ruuan mukaanaan Suomeen.

Aito thai-ateria koostuu tyypillisesti yhdestä ruokalajista tai riisistä, jonka kanssa tarjoiltavat pääruuat jaetaan aterialle osallistujien kesken. Perinteisesti ruoka syödään käsin, mutta nykyään haarukka ja lusikka ovat yleisin tapa aterioida — puikoilla ruokansa syövät vain länsimaalaiset turistit. Turistin kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisiin herkkuihin. Sen jälkeen kotimaan “kiinalainen” ruoka tuskin maistuu miltään!

Ruuanlaitosta kiinnostuneet turistit voivat ottaa matkaohjelmaansa myös ruuanlaittokurssin. Kun opettelet thai-kokin avulla tekemään aitoa thai-ruokaa, saat matkamuistoina tuoduille mausteille aivan uudenlaista käyttöä kotimaassa.

Unelmarantoja rantalomailijalle

Suurin osa Thaimaan matkaa suunnittelevista varmasti tähtää maan ihanille unelmarannoille. Valkoinen hiekka, kirkas sininen vesi ja huikeat sukellusmahdollisuudet ovatkin monelle täysin riittävä syy hankkia lentolippu itään!

Jos suunnittelet lomamatkaa Thaimaan rannoille, tutustu myös yksittäisiä rantalomakohteita käsitteleviin artikkeleihimme!

Leave a Reply

Your email address will not be published.