Teneriffa – suomalaisten kestosuosikki

TeneriffaTeneriffa on ollut suomalaisten etelänmatkaajien suosikkikohde etelänmatkailun yleistymisestä lähtien. Saarelle lähtee lentoja tasaisesti ympäri vuoden, mutta vilkkain kausi ajoittuu joulukuusta helmikuuhun, jolloin turistit Iso-Britanniasta, Saksasta ja Pohjoismaista kansoittavat Teneriffan rannat ja hotellit. Silloin hinnat ovat myös korkeimmillaan. Jos matkailija on valmis lomailemaan tämän kauden ulkopuolella matkoja voi saada todella edullisesti, varsinkin jos varaa matkansa muutama kuukausi etukäteen.

Teneriffan hotellitarjonta ja hiekkarannat

Ehkä parasta Teneriffalla on runsas ja edullinen hotellitarjonta. Matkailija voi lähes aina valita lompakolleen sopivimman Teneriffan matkan. Hotellien vertailu kannattaa ja toisten matkailijoiden kokemuksia ja arvosteluita lukemalla voi saada arvokasta tietoa hotellin todellisesta tasosta. Myös luksusmajoitusta haluaville löytyy vaihtoehtoja aina hotellisviiteistä upeisiin villoihin.

Teneriffalla on runsaasti upeita hiekkarantoja, vaikka saari on tuliperäinen ja melko vuoristoinen pinnanmuodoiltaan. Rantalomailuun Teneriffan lukuisat rantakohteet ovatkin oivallinen valinta.

Vauhtia ja yöelämää kaipaaville Teneriffa tarjoaa runsaasti tasokkoita yökerhoja, ravintoloita ja baareja. Monet nuoret matkailijat lähtevät matkalle vain nauttiakseen Teneriffan upeasta yöelämästä.

Saaren luontonähtävyydet

Jos jossain vaiheessa rantalomailu alkaa kyllästyttää, voit lähteä opastetulle kierrokselle saaren sisäosien upeisiin maisemiin. Vaikka saari on tiheästi asuttu, sen tuliperäinen maaperä on synnyttänyt runsaan ja monipuolisen kasviston ja eläinkunnan. Saaren maamerkki on lumipeitteinen Teiden tulivuori, joka on Espanjan korkein vuori.

Saaren pohjoispuoli on vehreää ja trooppista seutua, koska pohjoisesta tulevat pilvimassat sateineen pysähtyvät Teiden tulivuoren tienoille. Samasta syystä saaren eteläpuolen ylänkö on karua ja kuivaa aluetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.