Tahiti ja Oseanian paratiisisaaret

Todellisen eksotiikan tavoitteleminen on alati hankalampaa. Toisinaan tuntuu siltä, kuin matkailussa olisi nähty kaikki. Silloin ei auta muu, kuin pyrkiä mahdollisimman kauas-vaikkapa planeetan toiselle puolelle. Jo pelkän Tahiti-sanan kuuleminen täyttää mielen sateenkaarikalojen, palmujen ja daiquiri-drinkkien kuvilla. Saaristo on etenkin vesiurheilijan paratiisi. Polynesian saaret voivat myös kalskahtaa eksklusiiviselta paratiisikohteelta, paikalta jonne ainoastaan uusrikkailla pariskunnilla on varaa lentää häälomaa viettämään. Saaret ovat kieltämättä hintava määränpää. Hyvällä suunnittelulla ja halvalla majoitusvalinnalla pääsee lekottelemaan Tahitin aurinkoon pienemmälläkin budjetilla. Tahitilla käymisen voi yhdistää esimerkiksi USA:n reissuun. Los Angelesista sinne lentää kahdeksassa tunnissa.

Tahiti:

Tahiti on Tyynellämerellä sijaitsevan Ranskan Polynesian suurin saari. Tahitin 118 saarta ja atollia ovat kiehtoneet taiteilijoita ja matkailijoita kautta aikojen. Esimerkiksi ranskalainen taiteilija Paul Gauguin vietti tuottoisimpia vuosiaan Tahitilla 1800-luvun lopussa. Tahiti syntyi muiden alueen saarten tavoin tulivuoren purkauksen seurauksena muutamia miljoonia vuosia sitten. Tiesitkö, että Tahitin Tahitin rannat ovat tuliperäisyyden vuoksi itse asiassa mustia? Tahitin syntyperäinen väestö koostuu polynesialaisista, jotka tulivat saarelle arviolta 300–800-lukujen välissä. Vuonna 1767 Tahitin nähnyttä Samuel Wallisia pidetään sen löytäjänä. Eurooppalaisten saarelle mukanaan tuomat sairaudet tappoivat niin paljon Tahitin asukkaita, että vuonna 1797 saarella oli enää noin 16 000 asukasta. Vuonna 1842 Tahitista tuli Ranskan suojelualue.
Tahitin sanotaan olevan surffauksen synnyinsija. Aaltoja löytyy niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin. Surffauspaikka kannattaakin valita huolella. Aallot ovat hurjimpia saaren pienimmässä osassa eli Tahiti Itissä. Tänne ei aloitteilijan kannata tulla kuin ihastelemaan! Ranskan Polynesian pääkaupunki Papeete sijaitsee Tahitilla.

Bora Bora:

Tahitin pääkaupungista Papeetelta 45 minuutin lentomatkan päässä sijaitseva laguunin ympäröimä Bora Bora on täydellinen maanpäällinen paratiisi. Tällä Etelämeren unelmasaarella voi asua meren päälle rakennetuissa bungaloweissa, nauttia aamiaista omalla terassillasi, katsella kaloja ja tuntea olevansa yhtä ympäröivän luonnon kanssa. Bora Bora on lumoava häämatkakohde ja loistava pysähdyspaikka maailmanympärimatkalla.

Moorea:

Tahitin naapurisaari on vuoristoinen Moorea, joka sijaitsee vain 10 minuutin lentomatkan päässä Papeetelta. Moorealla on kauniita lahtia ja laguuneja, somia bambutaloja, jylhiä tulivuoria ja vesiputouksia. Mystiset Markiisit ovat seikkailijoiden unelmasaaret 1500 km Papeetelta. Markiiseilla voit viettää luontoloman vehreiden vuorten lomassa keskellä aavaa merta kaukana kaikesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.