Surf Campit Balilla

Balia on mainostetaan yhtenä surffajien paratiisina maan päällä, eikä varmasti syyttä. Bali tarjoaa ihanteelliset olosuhteet surfaukseen ympäri vuoden: aurinkoa, aaltoja aloittelijoille sekä koneneille ja muutoinkin paratiisin maan päällä kaikkeen oheistoimintaan.

Surf Campit aloittelijoille

Surf Campit ovat ehkäpä yksi kaikkein helpoimpia tapoja tutustua surfaukseen Balilla. Campit hoitavat puolestasi kaiken tarpeellisen normaalisti paketteihin kuuluu majoitus, ruokailut sekä surfauksen opetusta niin paljon kuin aloittelija jaksaa yleensä lajia harrastaa. Toinen tapa tutustua surfaukseen on hoitaa itse majoitus ja ostaa surfaus kursseja suoraan paikanpäältä. Kyseinen vaihtoehto tulee usein halvemmaksi kuin täysihoidon surf camp mutta usein itse opetuksen taso jää kauas asiaan erikoistuneiden campien tasosta.

Surfaus paikkoja löytyy kymmeniä Balilta oleellista onkin tietää missä on milloinkin oikeat aallot omaan tasoon nähden. Surf campien toimintaperiaatteisiin usein kuuluu oikeiden surf paikkojen valinta päivittäin opiskelijoiden tason mukaan. Toisin sanoen vaikka itse camp sijaitsisikin tietyn rannan lähettyvillä, tapahtuu surfaus aina tasoosi sopivalla rannalla ja aallolla, joka on luonnollisesti turvallisuuden ja oman kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Rannat

Surf campit ovat pääasiassa keskittyneet kuuluisan Kuta beachin ympäristöön. Varsinainen Kuta on Balin turistikohde ja monelle turhan “bile” henkinen. Turistikeskuksena Kuta on myös luonnollisesti ruuhkaisin myös vedessä. Kutan lisäksi Balilta löytyy kuitenkin lukemattomia muita loistavia surf rantoja kuten Padang Padang Beach, Balangan Beach, Uluwatu Beach, The Dream Land, Nusa Dua Beach, Serangan Beach, Canggu Beach, Medewi Beach, Impossibles jne jne.

Tunnetuimpia surf campeja

Kuten arvata saattaa Balilta löytyy lukemattomia surf campejä, joten kaikkien esittely ei ole millään muoto mielekästä. Alle on listattu muutamia tunnettuja surf campeja Balilla:

Rapture Surf Camp
Surf Camp in Bali hakusanalla mm. Googlesta löytää hyvin nopeasti Rapture Surf campin, jolla on toimintaa Balin lisäksi Marokossa sekä Portugalissa. Surf Camp on sopivan hintainen, ei kallein mutta ei myöskään halvin. Rapturen majoitus, sijainti ja surf opetus on huippuluokkaa ja camp saa kehuja läpi internetin foorumeiden ja matkailusivustojen. Rapture Campin surfareista jopa 80% on myös aloittelijoita, joten aloittelijalle kohde on varmasti huippuluokkaa. Tutustu Rapture surf campin sivuihin tästä.

Chillhouse
Chillhouse on nimensä mukaisesti keskittynyt rentoon ja orgaaniseen lomailuun. Camp sijaitsee sopivan etäisyyden päässä Kutan turistikohteista ja camp kehuu itseänsä nimenomaan orgaanisen ruoan, rennon ilmapiirin, hieronnan, joogan ja luonnollisesti surffauksen tyyssijaksi. Campin tarjonnassa on erikoista myös se että heiltä löytyy tarjontaa myös ei surfareille. Jos siis haluat vain tsillata ja ladata akkuja pois turismin ja länsimaalaisen kiireen keskeltä on Chilhouse varmasti hyvä valinta.

Padang Padang surf camp
Padang padding surf camp sijaitsee nimensä mukaisesti kuuluisalla Padang Padang beachilla. Koululla on pitkät perinteet ja se saa hyviä arvioita joka puolella. Padang padangin tarjoomaan kuuluu myös kokonaisvaltainen surfaus paketti lähtien surffauksesta asumiseen ja ruokailuun.

Mikä valinta

Jos olet aloittelija niin surf camp on varmasti paras tapa aloittaa surfaus. Jos haet myös sopivaa suhdetta surfauksen, turistinähtävyyksien ja biletyksen kesken on Rapture Surf Camp parhaimpia valintoja, sijaintinsa ja opetuksensa tason takia. Chillhouse saa myös paljon kehuja, mutta monelle kyseinen camp voi olla jo liian chillaus henkinen.

Lopulta on kuitenkin tärkeää muistaa, että jos haluat oppia surffaamaan, et voi mennä vikaan Balilla. Saari on kuin luotu surfausta varten ja kaikki suurimmat ja tunnetuimmat campit osaavat asiansa viimeisen päälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.