Seychellit – 115 saaren paratiisi

Seychellien tasavalta eli Seyhellit on keskellä Intian valtamerta sijaitseva saarivaltio, joka koostuu 115 saaresta, joista 33 on asuttuja. Loput saarista ovat koralliriuttoja. Väkiluvultaan Seychellit on Afrikan pienin valtio: saarella asuu alle 88 000 asukasta, joista 80 % asuu suurimmalla Mahé -saarella, jolla sijaitsee myös maan pääkaupunki Victoria. Saarivaltion viralliset kielet ovat englanti, ranska ja kreoli. Seyhellien väestö on yhtenäistä vaikka väestön juuret ovatkin sekä Euroopasta että Afrikasta. Seychellien talous on pitkälti riippuvainen turismista, joka työllistää jopa 30 % työvoimasta tuoden suuren osan valtion tuloista.Seychellien ilmasto on trooppisen kuuma ja kostea, ja trooppiselle ilmastolle tyypillisesti sadekuurot ovat mahdollisia vuodenajasta riippumatta. Joulukuusta maaliskuuhun saaria kastelevat monsuunisateet, toukokuusta lokakuuhun saarilla vallitsee puolestaan kuivakausi.Lämpötila vaihtelee noin 25 °C:n ja 29 °C:n välillä. Koska Seychellien eteläiset saaret sijaitsevat pyörremyrskyvyöhykkeellä on ennen matkaan lähtöä hyvä tarkistaa pyörremyrskyvaroitukset.

Miten Seychelleille kannattaa matkustaa

Suomesta Seychelleillä pääsee lentäen Euroopan kautta. Maahan pääsee ilman viisumia, sillä viisumin sijaan lentokentältä saa ilmaisen kuukauden pituisen luvan oleskella maassa. Passin on oltava voimassa koko maassa oleskelu ajan. Manner-Afrikan kautta Seychelleille saapuvilta vaaditaan maahantulon yhteydessä keltakuumerokotustodistus. Suomen ulkoministeriö suosittelee tekemään ennen matkaa matkailmoituksen ulkoministeriölle tai Suomen edustoille mahdollisen terrorismiuhkan vuoksi.

Seychellien suosituimmat nähtävyydet

Seychellien saarien suosituimmat nähtävyydet ovat ehdottomasti koralliriutat rauhallisine rantapoukamineen. Seychellit ovatkin suosittu matkailukohde erityisesti sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa. Luonnontilassa oleville koralliriutta-saarille on mahdollista päästä veneellä, lentokoneella tai helikopterilla. Sukeltamisen ja auringon palvonnan lisäksi saarilla voi harrastaa vaeltamista, sillä saarilta löytyy runsaasti vaellusreittejä ja luonnonpolkuja. Seychelleillä sijaitsee myös kaksi Unescon maailmanperintökohdetta, joista toinen on Aldabran atolli, joka koostuu neljästä korallisaaren muodostamasta kapeasta laguunista, ja jolla mm. asustaa maailman suurin populaatio jättiläiskilpikonnia. Luonnonsuojelualue Valleé de Main luonnonpuistossa voi puolestaan tarkastella esimerkiksi alkuperäisen palmumetsän jäännöksiä.

Hyvä muistaa ennen matkaa

Seychelleillä matkaavia suositellaan ottamaan kattava matkavakuutus, joka korvaa sairaanhoito- ja lääkekulut sekä mahdolliset kotiutuskulut. Myös asianmukaiset rokotukset on hyvä hoitaa kuntoon ennen matkaan lähtöä, sillä maassa esiintyy muutamia vakavia tartuntatauteja, kuten dengue-ja chikungunya -kuumetta, A-hepatiittia ja lavantautia. Hyttystenpuremilta on myös hyvä suojautua asianmukaisesti ja muistaa, että hyttynen on aktiivinen myös päiväsaikaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.