Saksa

Yli 80 miljoonan asukkaan jättiläinen Saksa on tuttu paikka monelle Keski-Euroopan matkaajalle. Moderni matkailumaa tarjoaa kävijälleen paljon nähtävää ja erinomaiset puitteet matkailijalle.

Saksa on arvioitu erääksi maailman turvallisimmista maista matkailijalle. Se on myös Euroopan kolmanneksi suosituin matkakohde. Silti harva suomalainen suunnittelee lomaa maassa — asian soisi muuttuvan, sillä Saksa tarjoaa jokaiselle jotakin.

..olen nähnyt Kölnin tuomiokirkon…

Saksan eri alueet eroavat toisistaan suuresti. Alavat Pohjois-Saksan alueet ja Baijerin alppiseudut ovat täysin eri maita. Tämä näkyy maantieteen lisäksi kulttuurissa — koulusaksan perusteella etelämurteet ovat monelle ensikertalaisille lähes käsittämättömiä. Monile saksankävijöille riittää kuitenkin suurkaupunkeihin tutustuminen. Nekin eroavat toisistaan suuresti.

Pääkaupunki Berliini on Saksan useista mielenkiintoisista kaupungeista vierailluin. Berliinissä pääsee sukeltamaan suoraan eurooppalaisen historian sydämeen, sillä kaupunki on täynnä muistoja esimerkiksi jaetun Saksan ajoilta. Berliini ei tarjoa pelkkää historian siipien havinaa, vaan myös runsain mitoin taidetta, vaihtoehtokulttuuria, yöelämää ja urheilutapahtumia. Jännittävän kaupungin useista kaupunginosista löytää jokainen suosikkipaikkansa.

Saksan vierailluin maamerkki ei löydy Berliinistä, vaan hiukan yllättäen Kölnistä.  Kölnin tuomiokirkko on Saksan ylivoimaisesti suosituin monumentti kuudella miljoonalla vuosittaisella kävijällään.

Tapahtumia maasta löytyy ympäri vuoden, näistä tunnetuimpia mm. Münchenin Oktoberfest, Stuttgartin olutfestivaali ja Kölnin karnevaalit. Saksassa matkaillessa kannattaa tutustua myös maan monimuotoiseen luontoon joka mahdollistaa niin vaeltamisen kuin talviurheilunkin. Urheilusta puhuttaessa ei voi ohittaa saksalaisten jalkapallohulluutta. Kannattaakin pistäytyä paikallisessa ottelussa haistelemassa tunnelmaa.

Ehdottomasti kannattaa tutustua myös saksalaiseen olutkulttuuriin. Perinteiset ravintolat tarjoavat yleensä edullista perusruokaa ja mainiota paikallista olutta. Kesällä kannattaa ohjelmaan ottaa paikallinen terassi, usein puiston siimeksessä sijaitseva Biergarten. Niissä  tarjoillaan usein myös paikallisia herkkuja: suolaisia Brezel-rinkeleitä ja makkarasta ja sipulista rakennettua Wurstsalat-salaattia.

Vai lähtisitkö patikkkamatkalle?

Patikointi metsissä ja vuoriseuduilla on Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa erittäin suosittu kuntoilumuoto. Yleensä vaellusreitit on merkitty erittäin hyvin, eikä niillä ole juuri vaaraa eksyä. Harrastuksen suuren suosion ansiosta maan joka kolkasta on julkaistu vaelluskarttoja ja -oppaita, joiden avulla voit vaikka etukäteen Suomessa suunnitella tulevia patikointireittejä.

Saksassa vaeltaminen ei muistuta meikäläisiä Lapin vaelluksia. Vaellusreittien varrella on yleensä riittävän tiheään ravintoloita tai vaatimattomampia ruokapaikkoja, joissa voit aterioida ja täyttää vesipullosi. Vuoriseuduilla voit usein myös yöpyä samassa yhteydessä olevassa majatalossa.

Saksa tarjoaa siis jokaiselle jotakin. Mikset sinäkin viettäisi seuraavaa lomaasi SaksassA?

Leave a Reply

Your email address will not be published.