Ranska

Pohjanmereltä Välimerelle ulottuva Ranska on yksi Euroopan suurimmista valtioista. Muun muassa monimuotoisen maantieteensä, ilmastonsa, rikkaan kulttuurinsa ja tunnettujen nähtävyyksiensä ansiosta Ranska on maailman suosituin matkakohde: vuonna 2007 81,9 miljoonaa turistia kävi Ranskassa.

Ranskan matkakohteita:
Biarritz
Korsika

Ranskalla on tarjota matkailijalle lähes mitä tahansa; upeita kaupunkikohteita, hiekkarantoja, enemmän historiallisia monumentteja kuin missään muualla maailmassa, kaunista luontoa ja tietysti alppimaisemaa. Ranskan suosituimmasta turistikohteesta ei silti luonnollisesti ole epäilystäkään. Maailmasta tuskin löytyy Pariisin veroista paikkaa, jonne niin monet palaavat uudestaan ja uudestaan. Pariisin maailmankuuluihin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa Eiffel-torni, Riemukaari, Notre Dame, Louvren taidemuseo sekä Père-Lachaisen hautausmaa. Lisäksi pariisilainen kaupunkitunnelma on omaa luokkaansa, mitä on vaikea jäljitellä.

Ranskan hohto ei kuitenkaan ole pelkässä Pariisissa. Lomakohteiden kestosuosikkeja on myös muun muassa Välimeren rannikolla sijaitseva Ranskan Riviera, joka koostuu toinen toistaan upeammista kaupungeista ja kylistä. Tunnetuimpia näistä ovat Cannes, Nizza ja Saint-Tropez, joiden luksustaloissa asuu myös useita supertähtiä. Ranskan Alpit ovat laskettelulomien suosituimpia kohteita Euroopassa, ja niissä riittää matkailijoita myös kesäisin, jolloin alueella voi muun muassa tehdä patikka- ja pyöräretkiä sekä vierailla maukkaimmissa juustokylissä.

Ranskan sää on maan koon vuoksi alueittain hyvin vaihteleva. Etenkin sisämaassa kuten Pariisissa talvet ovat lauhoja ja kesätkin leutoja. Välimerellä ja maan lounaisosassa puolestaan kesät ovat useimmiten aurinkoisia ja helteisiä. Luoteis-Ranskassa talvet ovat leutoja ja sateisia, eikä kesältä kannata odottaa kovin korkeita lämpötiloja. Vuoristoissa talvet ovat kylmiä ja lumisia, mikä ilahduttaa talviurheilusta nauttivia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.