Pulau Redang, Malesia – sukeltajan paratiisisaari

Malesian matkat -Pulau Redang paratiisisaariPulau Redang paratiisisaari sijaitsee tunnin merimatkan päässä satamakaupunki Kuala Terengganusta. Pulau Redang on paikallisten suosikki ja upea sukelluskohde, josta löytyy kirkkaimmat sukellusvedet mitä ikinä vaan voi kuvitella. Saarella on paljon erityyppisiä lomakeskittymiä, eli resortteja. Majoitusta löytyy huipputason hotelleista, pieniin vaatimattomiin bungalow keskittymiin.

Malesian matkat -Pulau Redang paratiisisaari
Saari voidaan jakaa kahden tyyppisiin lomakohteisiin. Suurimmassa osassa resortteja viihtyy paljon paikallisia ja ulkomaalaisia ei juuri siellä näy. Muutamat pienemmät resortit ovat enimmäkseen ulkomaisten muutamien reppureissaajien tai muuten vaan rauhaarakastavien kaukomatkaajien majapaikkoja. Hintatasoltaan Pulau Redang on kalliimpi kuin reppureissaajien suosima paratiisisaari Pulau Perhentian Besar tai Kecil.

Pulau Redang saarella vierailee paljon paikallista väkeä viikonloppureissuilla Kuola Lumpurista. Suuret ryhmät saapuvat yhdessä ja tekevät kaiken yhdessä snorklaamisesta lähtien. Tämä on oikeastaan aika hauskaa katseltavaa kun 30 hengen ryhmä paikallisia turisteja änkeää pieneen moottoriveneeseen pelastusliivit päällä ja lähtee snorklaamaan pelastusliivit päällä läheisen saaren rantaan.

Majoitus Malesian Pulau Redang paratiisisaarella

Usein hienoimmissa resorteissa on täysihoito ja ruokailuaikoina tungos voi olla suuri. Matkat myydään lähes aina täysihoidolla ja voi olla hyvinkin vaikea löytää tai järjestää matkaa ilman täysihoitoa. Helpointa lienee ostaa täysihoitopaketti ja jättää käyttämättä oman resortin antimet ja suunnata vaihtelun vuoksi lähi resorttiin syömään.

Redang Beach Resort - Malesian matkat

Hotelleja löytyy moneen lähtöön ja ihan varteenotettava paikka on nimeltään REDANG BEACH RESORT, joka sijaitsee Pulau Redang saaren eteläisellä puoliskolla Pasir Panjang rannalla. Samaisella rannalla on myös monia muitakin resortteja edullisista hinnakkaisiin.

Berjaya Redang Beach Resort tarjoaa hyvätasoista maojoitusta kauniilla paikalla paratiisimaisella hiekkarannalla.

Malesian matkat - resortti

LAGUNA REDANG ISLAND RESORT tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut ja mukavuudet mitä voi kuvitella tarvitsevansa rentouttavaan lomaan paratiisissa. Resort on erittäin laadukas ja rauhallinen.

Saaren paras anti on kuitenkin uskomattoman puhtaat ja kirkkaat vedet. Sukeltajan paratiisinakin kutsuttu paikka tarjoaa aivan mahtavat vedenalaiset näkymät. Rannalta voi lähteä snorklaamaan ja törmätä tuhansien kalojen parviin jotka ovat niin värikkäitä kaloja täynnä, että kokemusta ei juuri voi todeksi uskoa. Usein koralliriutalla törmää haihin mutta onneksi riuttahait ovat täällä vaarattomia.

Sukellusta Pulau Redang saarellaSaaren luonto on myös todella värikäs ja eläinrikas. Saarella voi myös törmätä apinoihin, joita asuu luonnonvaraisena saaren viidakossa. Kyltit viidakonreunoilla kieltävät ruokkimasta apinoita ja tätä kieltoa on hyvä noudattaa.

Ilta ja yö aikaan suuret sammakot, gekot, ja etanat ovat normaaleja tuttuvaaksia

resorttien poluilla ja talojen seinillä. Ovet kannattaa ilta ja yö aikaan pitää kiinni, muuten gekko saattaa löytää tiensä huoneeseen ja yllätys voi olla suuri kun yöllä herää omituiseen gekon ääntelyyn.

Pulau Redang saarella saattaa myös hyvällä tuurilla nähdä kun Leatherback kilpikonna munii. Kilpikonnat nousevat rantaan munimaan pimeän aikaan ja munivat aina samalle rannalle jossa ovat syntyneet. Kilpikonnia voi nähdä myös rantavesissa snorkaletessa tai sukeltaessa. Kilpikonnia ei saa kosketella ja niiden pitää antaa uida rauhassa.

Matkustaminen Pulau Redang saarelle

Malesian matkat -Pulau Redang paratiisisaaren hiekkarannat

Pulau Redangille pääsee nopeilla laivoilla “jetty:llä” joko Kuala Terengganusta tai sitten Merang nimisestä kaupungista joka sijaitsee n. 40km pohjoiseen Kuala Terengganusta.

Kuola Terengganuun pääsee kätevästi lentäen Kuala Lumpurista ja lentokentältä pääsee taksilla tai resortin omalla kuljetuksella satamaan josta resortin oma vene tulee usein hakemaan.

Vieraankin resortin veneellä pääsee usein omaan resortiin kun sitä vaan kysyy ja maksaa siitä jonkun Malesian ringitin. Saarelle on myös reittiliikennettä nopeilla Helsinki -Viro tyyppisillä nopeilla katamaraaneilla joita tosiaan kutsutaan “Jetty” nimellä. Nimitys johtuu siitä että laivat kulkevat todella kovaa vauhtia.

Pulau Redang saarella on myös pieni lentokenttä jonne lentää reittikone Kuala Lumpurista ja Singaporesta. Sinänsä jos haluaa päästä nopeasti saarelle, tämä on ehkä järkevin tapa matkustaa saarelle.

Malesian matkat -Pulau Redang saarella on korekeita kukkuloita

Sinänsä saarella ei ole juurikaan kauppoja, joten tätä saarta ei voi kutsua shoppailijan paratiisiksi. Saarella on jokaisen resortin yhteydessä “Gift Shop” eli pieni lahjatavarapuoti, joissa myydään vaatteita, aurinkorasvaa, ruokaa ja postikortteja.

Matkaan kannattaa yhdistää esim. muutaman päivän vierailu esim. Malesian pääkaupungissa, joka on nimeltään Kuala Lumpur. Siellä on ostoskeskuksia ja suuria tavarataloja jokaiseen makuun.

Pulau Redang on ehdottomasti paikka, jossa kannattaa vierailla. Saari ei ole mikään varsinainen biletyspaikka ja enimmäkseen saarella vierailee pariskuntia, joten sinkuilla voi olla hiukan tylsää saarella.

Aktiviteetteja löytyy monia erilaisia jokaiseen lähtöön. Sukellusta uskomattoman kirkkaissa vesissä, snorklaamista, auringonottoa ja rentoilua aurinkotuolissa voi harrastaa lähes joka resortissa. Hinnat vaihtelevat hyvinkin paljon eri resorteissa, joten kannattaa käydä tutkimassa paikkoja ja kysymässä aktiviteettien hintojaeri resorteista.

Parhaita sukelluskohteita mitä maailmasta löytyy

PADI sukelluskursseja järjestetään joka toisessa resortissa, ja opetuksen laatu on myös erittäin hyvää. Sukellusopettajat ovat kokeneita sukeltajia ja jonkin verran saarella toimii myös länsimaalaisia opettajajia.

Paikalliset puhuvat hyvää englantia, joten sillä pärjää saarella myös todella hyvin.

Negatiivisia asioita ei juuri saarella ole. Ilmasto on erittäin hyvä ja joskus voi tulla sadekuuroja, mutta aurinko kuivattaa nopeasti.

This article has 4 comments

 1. Oltiin sukeltamassa Pulau Radangilla huhtikuun 2007 alussa ja tosi hyvä reissu. Paikalliset sukellusoppaat oli päteviä kavereita ja puhu englantia tosi hyvin ja suosittelen mestaa. Oltiin Redang Beach Resortissa ja siellä oli paikallinen sukelluskeskus ja koulu siinä resortissa, mutta näytti olevan joka toisessa resortissa sukellusta, joten muista en tiedä mitään, mutta nekin vaikutti hyviltä kun käytiin niiden kanssa juttelee ja kyselee hintoja.

  Sukellus ei paljoo tuolla puolen maailmaa maksa, oisko ollut jotain 10-20 euroo per sukellusreissu, mutta vedet on tosi vakuuttavat. Nähtiin monia riuttahaita pyörismässä ympärillä ja ne saa joka kerta sydämen säpsähtämään, vaikka ei oo vaarallisii ja nähtiin yksi koralliriutan kolossa nukkuva “Bamboo Shark” hai. Sitä ei olis kyllä muuten nähnyt mutta paikallisen opettajan kanssa sukellettiin ja se näytti sen paikan missä se yleensä nukkuu. Toi on paras puoli kun sukeltaa paikallisen oppaan kanssa.

  Siellä nähtiin myös vaikka mitä värikkäimpiä kaloja mitä koralliriutoilla yleensä pyöriikin tuolla puolen maailmaa, mutta täytyy sanoa että muualla en oo nähnyt niin monia jättiläis rauskuja kuin tuolla reissulla nähtiin, suurin oli yli 5 metrinen. Pari muutakin harvinaista fisua tuli spotattua, hyvä saalis kokonaisuudessa lokiin.

  Paras mesta tähän asti missä olen sukeltanut, suosittelen. Oon käynyt Havaijilla, thaikuissa, punasella merellä, mutta tää oli paras. Seuraavaksi pitäs mennä tuonne naapuri saarille Indoneesiaan

 2. Unohtu äskeisestä kommentista mainita saaren muista hyvistä jutuista. Paikkana tosiaan ihan huippu, jos etsii rentouttavaa lomaa ja tykkää auringosta ja upeista hiekkarannoista. Omasta mielestäni niitä parhaimpia paikkoja jossa oon ikinä käynyt ja varmasti meen uudelleen jossain vaiheessa, ennenkuin tääkin paikka on pilattu massaturismilla.

 3. Sukeltaminen Malesiassa on aivan mahtavaa! Olen sukeltanut mm. Pulau Perhentianilla ja Pulau Redangilla mutta muualla Malesiassa en oo sukeltanut. Paikalliset kuitenkin kehuvat eniten, että sukeltaminen Redangilla on parasta, mutta tiedä sitten onko näin. Onko kellään kokemuksia esim sukeltamisesta Tioman saaren ympäristössä? Onko hyviä mestoja tuolla etelämpänä?
  T: Sukeltaminen on parasta liikuntaa 🙂

 4. Malesian matkat on nyt takana ja tuli käytyä Kuala Lumpurissa shoppailemassa ja Pulau Redangilla rentoutumassa. Kiva paratiisisaari se kyllä oli ja nyt on jo suunnitteleilla ensivuoden Malesian matka ja paikka voisi olla viereinen Pulau Perhentian 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.