Portugali

Iberian niemimaalla sijaitseva Portugali on Manner-Euroopan läntisin valtio. Portugalin naapuri idässä ja pohjoisessa on Espanja, lännessä ja etelässä vastassa on Atlantin valtameri.

Portugalin matkakohteita:
Azorit

Madeira

Albufeira

Porto

Portugali on Euroopan lämpimimpiä maita. Maassa vallitsee meri-ilmasto. Portugalin sää vaihtelee kuitenkin merkittävästi alueittain ja ilmastoon vaikuttaa muun muassa meren läheisyys eri alueilla. Paras aika matkustaa Portugaliin on yleisesti huhtikuusta lokakuuhun, vaikkakin keskikesän kuumuus saattaa paikoin olla tukahduttava. Etelä-Portugalin sisämaassa lämpötila saattaa kesäisin nousta jopa 45 asteeseen. Madeiran ja Azorien ilmasto on niiden maantieteellisen sijainnin vuoksi kosteampi kuin muualla Portugalissa.

Seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Portugalin pääkaupunki. Se hurmaa matkailijoita valkeilla kalkkikivitaloillaan ja idyllisillä pikkukujillaan sekä meren läheisyydellä ympäri vuoden. Muita suosittuja matkakohteita Portugalissa ovat muun muassa antiikin aikainen Porton kaupunki, jonka keskusta on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle, sekä Etelä-Portugalin Algarve, jonka kultahiekkaiset rannat ovat tuttuja jokaiselle aurinkolomien ystävälle. Kauniin luonnon ympäröimä Algarve on myös golf-harrastajan paratiisi.

Manner-Portugalin lisäksi maahan kuuluu kaksi saaristoa, yhdeksästä vulkaanisesta saaresta koostuva Azorit sekä Madeira, joka on suosittu turistikohde myös suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Golf-virran ansiosta sen kesät ovat helteisiä ja talvet leutoja, jonka vuoksi Madeiralla riittää kävijöitä ympäri vuoden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.