Pohjois-Korea

Pohjois-Korea on muusta maailmasta eristäytynyt maa Itä-Aasiassa. Maa sijaitsee Korean niemimaalla, Kiinan, Venäjän ja Etelä-Korean rajanaapurina. Matkailun Pohjois-Koreaan mahdollistaa vain opastettu kierros. Itsenäinen matkustaminen maassa on täysin kielletty. Jos et ole valmis hyväksymään rajoituksia liikkumisessa tai käyttäytymisessä, ei Pohjois-Korea ole maa sinua varten. Toisaalta maahan matkustaminen on ainutlaatuinen kokemus.

Valtaosa maan väestöstä on korealaisia. Maassa on myös muutamia ulkomaalaisia, mutta hekin ovat ainoastaan matkailijoita. Maahanmuuton puutteen vuoksi maan väestö on yksi etnisesti yhtenäisimpiä koko maailmassa. Maan ilmasto on yleisesti luokiteltu mannermaiseksi eli kesät ovat lämpimiä, mutta talven lämpötilat voivat laskea jopa -30 asteeseen. Loppukevään aikana maassa kärsitään usein kuivuudesta, joita seuraavat pahat tulvat. Maassa saattaa myös alkusyksyn aikana olla taifuuneja. Pohjois-Korean maasto on enimmäkseen kukkuloita ja vuoristoa, jonka välissä kulkevat syvät ja kapeat laaksot. Vuoristoinen sisämaa on hyvin eristetty ja harvaan asuttu.

Pohjois-Koreassa vierailu voi olla haasteellista, koska matkaajalla ei ole vapautta tutkia maata ilman pohjois-korealaista opasta. On monia tahoja, jotka ovat kehottaneet boikotoimaan matkailua maahan, sen räikeiden ihmisoikeusloukkausten takia ja koska turismilla rahoitetaan varmasti myös hallinnon toimintaa. Maassa ei ole virallista yksityistä yrittäjyyttä joten kaikki matkailutoimistot ovat valtio-omisteisia ja täten valtio hyötyy matkailusta rahallisesti.

Huolimatta maan vakavasta ruokapulasta – joka on aiheuttanut miljoonien kuoleman – matkailijalla ei tule olemaan mitään ongelmia saada ruokaa. Oppaat tilaavat kaikki ruoat matkaajan puolesta ja kaikki ruokailu tapahtuu vain ravintoloissa, joissa voit käyttää käteistä. Yöpyminen tulee olemaan matkaajan suurin rahareikä, koska ulkomaalaisten annetaan yöpyä ainoastaan heille suunnitelluissa hotelleissa, joissa myöskin pystyy maksamaan vain käteisellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.