Pattaya – Thaimaan suurin turistikohde

Pattayalle matkustaminen on jo niin klisee, että se on melkein coolia. Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, että todellista ekomatkailua ei olekaan katsastaa paikkoja, joissa kukaan länsimaalainen ei ole käynyt.  Jos haluaa tehdä palveluksen eri kulttuureille ja luonnolle, kannattaa käydä jo turistikeitaiksi muodostuneissa kohteissa ja jättää rauhaan ne, joihin ei vielä ole koskettu. Tähän tarkoitukseen Pattaya sopii erinomaisesti.

Pattaya, tuo Thaimaan Teneriffa, kansoittui turisteilla jo puoli vuosisataa sitten. Nyt se on maan suurin lomakohde ja siellä vierailee noin viisi miljoonaa ihmistä vuosittain. Vilkas yöelämä ja seksiturismi alkoivat jo Vietnamin sodan aikaan, kun amerikkalaiset sotilaat kävivät kohteessa juhlimassa vapaailtoinaan.

Lomakohteen mainetta prostituution luvattuna maana on viime aikoina pyritty siistimään. Siistiminen on ehkä hieman vaikuttanut katukuvaan, mutta taustalla pyörivät isot pyörät ovat tuskin pysähtyneet. Pattayalla pyörii tunnetusti miljardien dollarien ihmiskauppabisnes, johon liittyy myös huumekauppaa ja rahanpesua. Tähän eivät lisääntyneet perhelomatarjoukset aivan pian pysty vaikuttamaan.

Usein Pattayaa joko vihataan tai rakastetaan. Kaupungin laitamilta löytyy myös kauniita ja hiljaisempia alueita, mutta Thaimaassa on Pattayaa huomattavasti parempia turistikohteita, jos haluaa ympärilleen rauhaa ja luontoa.

Pattaya on aurinkoa, alkoholia, thaityttöjä, ihmismassoja, ravintoloita ja baareja. Tekeminen ei lopu, jos kestää turistit ympärillään. Päivisin tarjolla on myös golfia, kalastusta, mikroautoilua, vesiskoottereita, sukellusta ja shoppailua. Jos hiljaisuus ahdistaa, Pattaya ei petä.

Pattayan nähtävyydet

  • Pattayan suosion perusta ovat sen rannat. Pattaya beach, joka aikanaan veti turistit kaupunkiin, on aivan keskustassa ja sitä ympäröivät ravintolat, baarit ja kaupat. Rannan vesi on turismin lisääntymisen myötä likaantunut, eikä uimista siinä suositella. Kannattaakin suunnata lähisaarille, esimerkiksi Koh Larnille tai Koh Sametille.
  • Pattayan lähistöllä on paljon eläinpuistoja, joissa pääsee näkemään muun muassa krokotiileja ja tiikereitä. Kaupungin ulkopuolelta löytyy myös suosittu elefanttifarmi, joka järjestää näytöksiä ja norsuratsastusta.
  • Underwater Worldissa on vedenalaisia altaita ja tunneleita, joissa pääsee katselemaan vedeneläviä lähietäisyydeltä lasin takaa.
  • Wat Yan Sangwararamin temppeli on upea nähtävyys, ja siellä käydessä kannattaa katsastaa myös pieni, todella kaunis Kiina-museo, jonka moni turisti jättää väliin.

Paikallisten parhaat matkavinkit

  • Tingi kaupassa ja taksissa, se kuuluu asiaan. Ole kuitenkin ystävällinen, älä päällekäyvä. Euro on sinulle luultavasti huomattavasti pienempi raha kuin myyjälle.
  • Seksin osto on ihan oikeasti ihmiskauppaa, älä huijaa itseäsi ajattelemaan, että tytöt ja naiset haluavat tehdä sitä työkseen. Näkyvyydestään huolimatta se on myös laitonta.
  • Älä roskaa jo valmiiksi likaista kaupunkia.
  • Ota rennosti ja nauti! Turistit ovat Pattayalla niin tuttuja, että heistä osataan kyllä pitää hyvää huolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.