Paraguay on reppureissaajan paratiisi

Melko harva suomalainen on tutustunut Etelä-Amerikan helmeen, Paraguayhin. Reppureissaajien kannattaa kuitenkin höristää tässä vaiheessa korviaan. Paraguay on kuitenkin omatoimimatkailijan paratiisi. Maassa on paljon pieniä kokemisen arvoisia nähtävyyksiä, mutta reissatakseen Paraguayssa kannattaa jo ennakolta varautua itsenäiseen seikkailuun.

Paraguay on edullinen matkakohde. Se on kuitenkin vielä varsin kehittyvä maa. Tämän vuoksi Paraguay ei ole nirsoilijoita varten.   Maata kiertävän kannattaa varautua hyvinkin eritasoisoisiin majoitusvaihtoehtoihin. Kenties massamatkailu Paraguayhin häämöttää vasta jossakin kaukaisessa tulevaisuudessa.

Lukuunottamatta Iguassun putousten aluetta Argentiinan ja Brasilianrajalla, mielikuvat trooppisesta Etelä-Amerikasta ja villistä sademetsästä eivät aivan päde puhuttaessa Paraguaysta. Sen sijaan maata päällystävät laajat nurmikentät ja tasangot, jotka ehkä vielä tulevaisuudessa päätyvät golfviheriöiksi. Maaperä on tasainen, sillä vuoristoja Paraguayssa ei ole.

Maan asukasluku on 6,5 miljoonaa ja se on lähes Kalifornian osavaltion kokoinen. Pääelinkeinoina harjoitetaan karjankasvatusta ja mm. kasviöljytuotantoa. Valtion suurena ongelmana on korruptoitunut hallitus ja tuntuukin siltä, että tuotot häviävät kaikessa hiljaisuudessa salaisille pankkitileille tai ulkomaisille sijoittajille. Nähtäväksi jää, kuinka ilmastonmuutos tulee muuttamaan maan talouskehitystä. Travelleri nauttii varmasti eniten paikallisten ihmisten vieraanvaraisuudesta ja avarakatseisuudesta. Paraguaylaiset ovat rentoja ja ystävällisiä, mutta eivät häpeile puhua avoimesti maansa politiikasta. Varaudu siis intensiivisiin keskusteluihin!

Kaunis pääkaupunki Asunción

Paraguayn pääkaupunki Asunción sijaitsee aivan Argentiinan rajalla.  Tästä jännittävästä pääkaupungista on helppo startata reissuun muualle maahan. Asunción on erikoinen sekoitus vanhaa ja modernia; vanhoja taloja ja uudenaikaisia ostoskeskuksia. Kaupungista löytyy niin hektistä liikennettä kuin vehreitä luonnonmaisemiakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.