Panama

Panama on maa Keski-Amerikassa. Maalla on rantaviivaa sekä Karibianmerellä, että Pohjoisella Tyynellämerellä. Panaman naapurimaita ovat etelässä Kolumbia ja pohjoisessa Costa Rica. Maa sijaitsee strategisesti, siten, että se muodostaa sillan Pohjois-Amerikan ja Etelä-Amerikan välille. Maa valvoo Panaman kanavaa joka yhdistää Atlantin valtameren ja Tyynen valtameren. Panaman kanava on yksi maailman tärkeimmistä laivaväylistä.Matkustamisen helppous ja monenlaiset kokemukset tekevät Panamasta yhden viehättävimmistä matkakohteista maailmassa. Jopa yhdessä viikossa matkaaja voi nauttia kahdesta valtamerestä, kokea vuoristot ja sademetsät sekä oppia maan alkuperäiskulttuurista ja hyödyntää maan vilkasta kaupunkielämää. Pääkaupunki Panama City on nykyaikainen, hienostunut metropoli, joka muistuttaa Miamia. Kaupunki on vakiintunut kaupan-, taiteen-, muodin- ja ruokakulttuurin edelläkävijäksi.

Panaman kasvisto ja eläimistö on aivan ainutlaatuinen. Esimerkiksi Panama nimettiin hiljattain maaksi, jossa on eniten lintulajeja, yli 900. Panaman monet alkuperäisheimot ovat yhä voimissaan ja he asuvat yhä muinaisella tavalla kuten esi-isänsäkin. Tämä tekee alkuperäiskansojen kulttuuriperimästä erittäin rikkaan.

Panama sijaitsee 9 astetta päiväntasaajan pohjoispuolella, joten koko maa saa nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä ympäri vuoden. Lämpötilat ovat ympäri vuoden melko yhdenmukaiset, päivisin noin 32 astetta celsius ja öisin noin 21 astetta. Panamassa on periaatteessa kaksi eri vuodenaikaa, talvikausi eli invierno kestää toukokuusta-marraskuuhun. Tuolloin ilmasto on kuuma, mutta kostea. Sateet ovat mahdollisia talvikaudella. Kesäkausi eli verano, kestää joulukuusta huhtikuuhun. Ilmasto on tuolloin kuuma ja sateita ei ole juurikaan. Jotta ilmasto hellisi matkaajaa, kannattaa matkustaa Panamaan joulu-maaliskuussa, jolloin sateita ei ole lainkaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.