Mauritius

Mauritiuksen tasavalta eli Mauritius on keskellä Intian valtamerta sijaitseva Maskareenien saariryhmään kuuluva saarivaltio. 1,25 miljoonaan asukkaan Mauritius kuuluu maantieteellisesti Afrikkaan. Mauritiuksen viralliset kielet ovat ranska ja englanti, mutta saarella puhutaan sen monikulttuurisen väestön ansiosta myös mm. kreolia, hindiä ja kiinaa. Mauritiuksella asuukin muun muassa hinduja, muslimeja, kreoleja, kiinalaisia ja eurooppalaisia.

Suomesta Mauritiukselle pääsee parhaiten lentämällä joko suoraan Suomesta tai välilaskulla Euroopan kautta. EU:n kansalaiset eivät tarvitse passin lisäksi viisumia Mauritiuksille matkustaessaan. Passin on kuitenkin hyvä olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Mauritius on erityisesti häämatkailijoiden suosiossa, eikä ihme, sillä Mauritius on lähes paratiisin kaltainen paikka epätodellisen valkoisine hiekkoineen ja smaragdinvihreine merivesineen. Mauritiuksen kesä on parhaimmillaan joulukuusta huhtikuuhun, jolloin lämpötilat vaihtelevat 25 °C:n ja 34 °C:n välillä. Koska myös syklonikausi ajoittuu joulu-maaliskuulle, voivat merellä myllertävät syklonit ajoittain tuoda saarelle kovia tuulia ja sateita. Toukokuusta marraskuuhun lämpötila vaihtelee 18 °C:n ja 24 °C:n välillä. Yleisesti ottaen saaren länsi- ja pohjoisosassa on lämpimämpää ja kuivempaa kuin itä- ja eteläosassa saarta.

Mauritiukselta shoppailua ja aurinkoa hakevian kannattaa suunnata Mauritiuksen huvittelukeskukseen Grand Bay:hin, josta löytyy lukuisia rantoja, ravintoloita, kasinoita, baareja ja discoja. Tamarin Bay on puolestaan yksi maailman suosituimpia surffaus alueita. Mauritiuksella ei tarvitse pelätä ajan käyvän pitkäksi, sillä surffaamisen lisäksi saarella voi harrastaa esimerkiksi golfia, tennistä, sukeltamista, pyöräilyä, ratsastusta jne. Mauritiuksen pääkaupungissa Port Loisista löytyy myös useita nähtävyyksiä, kuten Fort Adelaiden linnoitus, luonnonhistoriallinen museo sekä kaupungin jokapäiväiset markkinat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.