Phuket, Thaimaa

Phuket on vuoristoinen saari ja sijaitsee Andamaanien meressä, Thaimaan etelärannikolla. Kauneimmat hiekkarannat löytyvät saaren länsipuolelta, idän puoleiset rannat eivät ole lähellekään yhtä tasokkaat. Turismista pitävä matkaajaa matkustaa Patong Beach, Karon Beach tai Kata Beach rannoille. Rauhallista lomamatkaa suunnittelevan ei välttämättä kannata matkustaa turistien suosimalle Patongille ihmispaljouden takia vaan kannattaa suunnata saaren muille paratiisimaisille rannoille kauemmas Patongilta.

Phuketin matkat, Thaimaa

Phuket on kuitenkin hyvä ja helppo lomakohde esim. lapsiperheille ja sinne järjestetään paljon edullisia pakettimatkoja. Lomakohde on kuitenkin todellinen turistien suosikki ja rauhaa rakastava paratiisisaaren metsästäjä ei siellä kauan viihdy. Phuketissa on kuitenkin monia hyviä puolia mm. edullista majoitusta tasokkaissa hotelleissa, hyvää ruokaa ja paljon iltaelämää. Thaimaan Patong on kuitenkin Thaimaan kalleimpia paikkoja, mutta eurooppalaisen mittapuun mukaan suhteellisen edullinen paikka. Saaren syrjemmillä seuduilla huomaa hintatason eron selvästi.

Phuketista on myös helppo matkustaa lähiseudun upeille saarille, kuten Ko Phi Phi saarelle tai Similan saarille, joka on kansallispuisto ja upea sukelluskohde. Thaimaa on kokemisen arvoinen paikka ja sieltä löytyy matkakohteita jokaiseen lähtöön.

Phuketin nähtävyydet

Wat Chalong
Waht Chalong on Phuketin suosituin buddhalainen temppeli, joka on omistettu kolmelle parantavan voiman omaavalle munkille.

Ao Phang Nga

Ao Phang Nga on upea kansallispuisto mangrovemetsien ja upeiden kalliomuodostelmien keskellä. kansallispuistossa kuljetaan veneellä ja välillä käydään luolissa. Mielenkiintoisin Ao Phang Ngan kohteista on paalujen varaan rakennettu kylä.

Gibbonien kuntoutuskeskus
Bang Paen putouksen lähellä sijaitseva kuntoutuskeskus auttaa gibbonien pelastamisessa. Keskuksessa on myös pala oikeaa sademetsää.

Wat Phra Thong
War Phra Thong on temppeli, josta löytyy osittain maahan upotettu kultainen buddha. Legendan mukaan sille, joka kaivaa buddhan esiin, sattuu hirveitä asioita.

Paikallisten vinkit

Phuketin lähisaaristossa on monia saaria, jonne kannattaa tehdä päiväretkiä. Yksi suositelluimmista on päiväretki Phi Phi –saarelle, joka on mitä mainioin paikka snorklaamiselle kirkkaiden vesiensä ansiosta.

Kannattaa käyttää paikallisten lavabussia liikkumiseen. Kyyti on halpaa ja samalla tutustuu paikallisiin.

Thaimaa Phuket hotellit

Phuketissa on tarjolla hotelleja laidasta laitaan ja alla lueteltuna muutamia Suomalaisten suosikkeja Finnmatkojen valikoimissa:

1. Phuket – Karon Beach – Finnmatkat -> Hotellit Karon Beach

2. Phuket – Kata Beach – Finnmatkat -> Hotellit Kata Beach

3. Phuket – Tri Trang Beach – Finnmatkat -> Hotelli Merlin Beach Resort

4. Phuket – Kata Noi Beach – Finnmatkat -> Hotelli Kata Thani Phuket Beach

5. Phuket – Khao Lak – Finnmatkat -> Hotelli Khao Lak Merling Beach Resort

6. Phuket – Patong Beach – Finnmatkat -> Hotellit Patong Beach

Hyviä hotelleja tarjoaa myös moni muukin matkanjärjestäjä kuten, Aurinkomatkat ja paikanpäältä löytyy lähes aina hyvin tilaa suoraan hotellista. Tripadvisorista kannattaa aina tarkistaa kommentit kyseisestä hotellista

8 thoughts on “Phuket, Thaimaa”

 1. Olikos se Beach leffa kuvattu siellä Ko Phi Phi saarella? Se oli aika kivannäköinen mesta.

 2. Siellähän se. Maya beach nimellä kulkee se ranta. Se ei oo itse asiassa sillä asutulla Phi Phi saarella vaan viereisellä. Sinne tehdään paljon myös retkiä Phuketista.

 3. Ompa hienot sivut! Matkakuume nousi heti ja nyt on pakko päästä Thaimaaseen…=)

 4. katottiin vaimon kanssa äkkilähtöjä ja saatiin halvalla matka tuonne phukettiin. paikkana ihan jees, mutta suosittelen ehdottomasti käymistä noissa muissa pienissä saarissa siinä ympäristössä. siellä on paljon väljempää ja enemmän nähtävää. äkkilähtöjä kun etittiin hinta ratkaisi ja tuonne phukettiin päädyttiin ja tukikohtana se on mainio. tonne lentää niin moni lentoyhtiö että sinne pääsee halvalla ja se on meikäläiselle tärkeetä.

  artsi72

 5. Phuketiin saa aika hyvänhintaisia äkkilähtöjä tai sitten vaan kylmästi lennot Bangkokiin ja siitä eteenpäin omatoimisesti ja majoitus etukäteen netistä tai paikan päältä.

 6. viime talvena oltiin muijan kaa khao lakissa ja on se MAHTAVA PAIKKA.rauhallinen ja suht halpa.siitä kun meni taksilla 50km ylemmäs niin ei rahaa saanut menemään millään ostoksiin 10e pvä.nyt jouluksi mennään samaan paikkaan ja tarkoitus ettiä helmikuuksi halpa ja rauhallinen paikka jostain “paikalliselta”.nyt varattuna sudala hotellista bungalowi.ja loma kuume on todella paha.karistakaa suomen tomut jaloista ja matkustakaa!!ajatelkaa kun sukeltelette meressä jossa näkyvyys 40m ja korallit säihkyy edessä täynnä kaikkia kaloja..ei sitä voi käsittää miltä se tuntuu ennen kuin itse kokee..*melkein rääkyy kun ajattelee*

 7. Phuket on Thaimaan paikoista mukavin varsinkin lapsiperheille. Meillä oli lennot Phuket – Helsinki – Phuket ja matkustimme sinne Phukettiin huhtikuussa. Lennot maksoivat vajaa 800€ kun varattiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Onneksi ehdimme takaisin Phuketista ennen kuin tuo Islannin tulivuori Eyjafjallajökull vai mikä nyt lie olikaan, purkautui, tosin niin hyvin ei käynyt tuttavaperheemme kanssa joka jäi sinne vielä pariksi viikoksi ja vieläkin ovat siellä… Mutta Phuket paikkana oli sopiva lapsiperheille ja varsinkin tuo Tri Trang beah jossa oltiin. Se vaikutti olevan koko perheen paikka ja siellä oli lapsille kerhoja ja puuhaa ja pääsimme itse välillä viettämään omaakin rauhaa. Patong beach oli siinä aika lähellä ja siellä oli vauhtia niin paljon että ei oikein ollut meidän makuun, ehkä enemmänkin niille, joilla ei ole lapsia mukana. Käytiin myös katsomassa Phuketin suurin ranta, Karon beach ja se oli kyllä todella kauniin leveä ja pitkä hiekkaranta.
  T: seuraavaa Phuketin matkaa haaveileva

 8. Jee!!! Taas on perinteinen Phuketin matka varattu jouluksi. En malta millään odottaa. Phuketin lentojen hinnat oli pirulaiset noussut jo 1300 euroon per nuppi. Hitsi kun ei heti kesän alussa muistanut varata, pikkuisen harmittaa… mutta pääasia että pahimpaan kaamokseen tulee taas Joulun iloa ja Thaimaan valoa 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.