Phuket, Thaimaa

Matkakohteet | March 4, 2008


Phuket on vuoristoinen saari ja sijaitsee Andamaanien meressä, Thaimaan etelärannikolla. Kauneimmat hiekkarannat löytyvät saaren länsipuolelta, idän puoleiset rannat eivät ole lähellekään yhtä tasokkaat. Turismista pitävä matkaajaa matkustaa Patong Beach, Karon Beach tai Kata Beach rannoille. Rauhallista lomamatkaa suunnittelevan ei välttämättä kannata matkustaa turistien suosimalle Patongille ihmispaljouden takia vaan kannattaa suunnata saaren muille paratiisimaisille rannoille kauemmas Patongilta.


Phuketin matkat, Thaimaa


Phuket on kuitenkin hyvä ja helppo lomakohde esim. lapsiperheille ja sinne järjestetään paljon edullisia pakettimatkoja. Lomakohde on kuitenkin todellinen turistien suosikki ja rauhaa rakastava paratiisisaaren metsästäjä ei siellä kauan viihdy. Phuketissa on kuitenkin monia hyviä puolia mm. edullista majoitusta tasokkaissa hotelleissa, hyvää ruokaa ja paljon iltaelämää. Thaimaan Patong on kuitenkin Thaimaan kalleimpia paikkoja, mutta eurooppalaisen mittapuun mukaan suhteellisen edullinen paikka. Saaren syrjemmillä seuduilla huomaa hintatason eron selvästi.

Phuketista on myös helppo matkustaa lähiseudun upeille saarille, kuten Ko Phi Phi saarelle tai Similan saarille, joka on kansallispuisto ja upea sukelluskohde. Thaimaa on kokemisen arvoinen paikka ja sieltä löytyy matkakohteita jokaiseen lähtöön.

Phuketin nähtävyydet


Wat Chalong
Waht Chalong on Phuketin suosituin buddhalainen temppeli, joka on omistettu kolmelle parantavan voiman omaavalle munkille.

Ao Phang Nga

Ao Phang Nga on upea kansallispuisto mangrovemetsien ja upeiden kalliomuodostelmien keskellä. kansallispuistossa kuljetaan veneellä ja välillä käydään luolissa. Mielenkiintoisin Ao Phang Ngan kohteista on paalujen varaan rakennettu kylä.

Gibbonien kuntoutuskeskus
Bang Paen putouksen lähellä sijaitseva kuntoutuskeskus auttaa gibbonien pelastamisessa. Keskuksessa on myös pala oikeaa sademetsää.

Wat Phra Thong
War Phra Thong on temppeli, josta löytyy osittain maahan upotettu kultainen buddha. Legendan mukaan sille, joka kaivaa buddhan esiin, sattuu hirveitä asioita.

Paikallisten vinkit


Phuketin lähisaaristossa on monia saaria, jonne kannattaa tehdä päiväretkiä. Yksi suositelluimmista on päiväretki Phi Phi –saarelle, joka on mitä mainioin paikka snorklaamiselle kirkkaiden vesiensä ansiosta.

Kannattaa käyttää paikallisten lavabussia liikkumiseen. Kyyti on halpaa ja samalla tutustuu paikallisiin.

Thaimaa Phuket hotellit


Phuketissa on tarjolla hotelleja laidasta laitaan ja alla lueteltuna muutamia Suomalaisten suosikkeja Finnmatkojen valikoimissa:

1. Phuket - Karon Beach - Finnmatkat -> Hotellit Karon Beach

2. Phuket - Kata Beach - Finnmatkat -> Hotellit Kata Beach

3. Phuket - Tri Trang Beach - Finnmatkat -> Hotelli Merlin Beach Resort

4. Phuket - Kata Noi Beach - Finnmatkat -> Hotelli Kata Thani Phuket Beach

5. Phuket - Khao Lak - Finnmatkat -> Hotelli Khao Lak Merling Beach Resort

6. Phuket - Patong Beach - Finnmatkat -> Hotellit Patong Beach


Hyviä hotelleja tarjoaa myös moni muukin matkanjärjestäjä kuten, Aurinkomatkat ja paikanpäältä löytyy lähes aina hyvin tilaa suoraan hotellista. Tripadvisorista kannattaa aina tarkistaa kommentit kyseisestä hotellistaFatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /var/www/hiekkarannat.com/wp-content/themes/hiekar/single.php on line 83