Koh Mak, Thaimaa – rauhallinen paratiisisaari

Matkat Koh Mak ThaimaaKoh Mak saari sijaitsee Siaminlahden itäosassa Thaimaassa. Saari on todella pieni ja rauhallinen paikka rentoutua. Rehellisesti sanottuna todellinen paratiisisaari. Valkoista, lähes autiota hiekkarantaa löytyy vielä saarelta ja Koh Mak saaren paras puoli onkin siinä, että täällä voi vielä oikeasti olla rauhassa omalla pienellä rannalla palmujen katveessa. Turisteja ei ole saarella läheskään niin paljoa kuin varsinaisissa turistikohteissa kuten läheisessä Koh Chang saaressa.

Matkoja Koh Mak Thaimaa -BungalowKoh Mak saarella on monia eritasoisia resortteja ja Koh Mak saarelta löytyy majoitusta lähes joka lähtöön. Pienellä budjetilla matkustava reppureissaaja löytää vielä edullisia paikkoja asua ja saarelta löytyy myös majoitusta tasokkaampaa palvelua vaativille. Resortit ovat usein pieniä keskittymiä, joissa on bungalow-tyyppistä majoitusta. Varsinaisia isoja hotelleja saarella ei ole, vaan majoitus on keskittynyt mukaviin pieniin luontoon sulautuviin bungalow-majapaikkoihin.

Sukeltaminen Koh Mak paratiisisaarella

Saarella on sukelluskeskus, jossa voi suorittaa PADI Open Water sukelluskurssin ja PADI jatkokursseja. Sukelluskeskusta pyörittävät länsimaalaiset ja sukeltaminen sekä sukellusopetus on turvallista ja tasokasta Koh Mak -saarella. Sukellusopettajat vierailevat saaren eri resorteissa satunnaisesti ja heiltä voi kysyä kurssien ja sukellusretkien hintoja. Sukeltaminen on Thaimaassa yleisesti vielä hyvin edullista, verrattuna esim. länsimaihin.

This article has 2 comments

 1. Koh Mak on aivan uskomattoman makee paikka. Oltiin siellä mieheni kanssa tammikuussa 2005 pari viikkoa ja oli aivan ihana loma rentoutumisen kannalta. Hiekkarannat olivat aivan upeita ja nukuttiin tosi hyvin aaltojen pauhatessa rantahietikolle. Muutamia muita turisteja nähtiin, mutta saari oli silloin lähes autio, mutta juuri sen takia sinne menimmekin 🙂

  Oltiin viikko Koh Mak Resort nimisessä paikassa ja asuttiin bungalowissa joka oli viiden metrin päässä rannasta ja mukavuuksiltaa se oli ihan ok paikka. Ei mikään luksus mutta juuri sopiva edulliseen majoitukseen. Suosittelen tätä paikkaa kaikille, jotka ei vaadi luksusta! Palvelu oli tosin hieman uneliasta resortin ravintolassa, mutta koko saari on tosin hidas ja unelias paikka positiivisessa mielessä 🙂 Eli aivan toisenlainen kuin mitkään turistimestat muualla Thaimaas.

  Toinen viikko oltiin hienommassa paikassa toisella puolen saarta ja se paikka oli juuri avattu tammikuussa 2005. Siellä tosin kaikki oli vielä avaamisen jäljiltä vähän sekaisin, mutta sekään ei haitannut meitä kun lähes parikymmentä tarjoilijaa ja muuta resortin työntekijää palveli pelkästään meitä kun ei siellä silloin ollut kuin yksi toinen pariskunta koko paikassa. Siellä oli varmaan sata pientä bungalowia jotka oli tehty puunrungoista, vähän niinkuin majoja, mutta niissä oli suihkut ja vessat siellä sisällä, vaikka koko mökki oli puuta… Paikan hiekkaranta tosin ei ollut juuri mistään kotoisin verrattuna muihin saaren resortteihin. Sen paikan nimi oli Koh Mak Panorama Resort. En suosittele tuota paikkaa, koska saarella on niin monta muuta hyvää resorttia joissa on paremmat rannat

  Ainoa ikävä asia loman aikana oli että tsunami sattui toiselle puolelle Thaimaata andamaanien meren puolelle samoihin aikoihin kun lomailtiin siellä. Meidän onni että menimme Koh Makiin kun alunperin olimme menossa Phukettiin. Otan syvästi osaa kaikkien niiden puolesta joiden loma ei päättynyt yhtä hyvin.

  -Sirpa P.

 2. Olen sukeltanut mm. Koh Makin lähettyvillä ja läheiset alueet on tullut koluttua tuolla Koh Lantan alueella ja mm. Koh Rok on hyvä paikka. Sukeltaminen Thaimaassa on aivan huippua kristallinkirkkaiden vesien ansiosta.

  Koh Tao on jäänyt väliin, vaikka kaikki kehuvat sitä, mutta sinne täytyy kyllä suunnata seuraavaksi. Sukeltaminen on jäänyt aika vähiin Thaimaassa, kun ei oo aikaa lähteä reissuun kun kerran vuodessa ja muitakin paikkoja haluaa nähdä ja sukeltaminen ei kuitenkaan ole joka paikassa mahdollista. Tuolla Thaimaassa Krabin ja Koh Lantan lähettyvillä on kuitenkin kehuttuja paikkoja sukeltaa mihin haluaisin mennä. Onko kokemuksia esim. top 10 sukelluskohteen joukkoon kehutusta Hin Daeng tai Hin Muang mestoista Thaimaassa??

Leave a Reply

Your email address will not be published.