Malta

Malta sijaitsee Euroopan ja Afrikan välissä keskellä Välimerta, 93 kilometriä Sisiliasta etelään. Malta koostuu kahdeksasta saaresta, joista kolme on asuttuja. Saaristoon kuuluu pääsaari Malta, pieni Gozon saari ja Comino-saari. Pääsaari Maltan rannikoilla on vuoroin kaupunkeja, satamia, näköalapaikkoja ja kallioisia lahdenpoukamia, joista pääsee kesäisin portaita pitkin suoraan mereen uimaan.Maltalla asuu yli 405 000 asukasta ja sen pinta-ala on 316 neliökilometriä. Viikko Maltalla voi olla liian lyhyt aika, sillä Malta on täynnä tekemistä ja näkemistä. Maltalla kävelet keskiaikaisilla kujilla ja rantapromenadeilla, asut romanttisissa hotelleissa, nautit herkullisia kalaruokia ja tutustut saarten rikkaaseen historiaan. Lomailu Maltalla on helppoa, sillä etäisyydet ovat varsin lyhyet ja iloisenkeltaisilla paikallisbusseilla pääsee saaren jokaiseen kolkkaan ja vieläpä edullisesti.

Välimerenilmastolle tyypillisesti Maltan kesät ovat lämpimiä ja kuivia, kun taas talvet ovat leutoja ja sateisia. Joulu-tammikuun keskilämpötila on 12–14 asteen vaiheilla kun taas kesän kuukaudet heinä- ja elokuu ovat helteisiä yli 25 asteen keskilämpötiloilla.

Historiallisia nähtävyyksiä tuhansia vuosia vanhoilta Maltan saarilta löytyy runsain mitoin. Unescon maailmanperintöluettelossa on Maltalta kolme kohdetta: puoliksi maanalainen pyhäkkö Hal Saflienin hypogeum, Maltan megaliittiset temppelit ja Vallettan kaupunki.

Helsingistä Maltan Vallettaan lentävät muun muassa Lontoon ja Frankfurtin kautta useat lentoyhtiöt. Pakettimatkatoimistoista Maltaan matkoja järjestävät ainakin Tjäreborg ja Aurinkomatkat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.