Kuala Terengganu, Malesia – portti Paratiisisaarille

Kuala Terengganu mereltä katsottunaEtelä-Kiinan merellä, koillisessa osassa Malesiaa sijaitseva Kuala Terengganu on Terengganu nimisen osalvaltion pääkaupunki. Kaupungissa asuu n. 290 000 asukasta ja suurin osa asukkaista on hartaita muslimeita.

Turistina on hyvä kunnoittaa paikallisia tapoja ja kaduilla huomaa selvästi ihmisten tuijottavan vähäpukeisia turisteja, joten tämä kannattaa huomioida. Kaupunki on kuitenkin suhteellisen turvallinen paikka turistin liikkua ja onkin hyvin epätodennäköistä törmätä länsimaalaisiin tässä kaupungissa.

Osavaltio on hyvin muslimivaltainen ja perinteisen Shariahin kannattajia. Kaupungin läpi virtaa Terengganu joki, jonka päälle on rakennettu paikallinen nähtävyys, kelluva moskeija. Kaupungissa ei ole hirveästi nähtävyyksiä moskeijoiden lisäksi, mutta perinteinen kiinalaiskortteli löytyy myös tästä kaupungista.

Kaupunki onkin läpikulkupaikka upeille rannikon eri saarille. Kaupungin suurin osa rakennuksista on osittain hoitamattoman näköisiä. Moskeijat pidetään tosin todella hyvässä kunnossa ja ne ovatkin arkitehtoonisesti kaupungin hienoimmat nähtävyydet.

Kaupungissa on todella kuuma ja kostea ilmasto ja tämän takia rakennukset ovat usein homeessa ulkopuolelta. Hotelleissa, kaupoissa ja suuremmissa ravintoloissa on ilmastointi pidettävä lähes aina päällä, jottei kosteus pääse vaurioittamaan paikkoja. Talvi-kevätaikaan paikalliset monsuunisateet voivat tuoda todella suuria määriä sadevettä kaduille ja tämä on hyvä reissaajan pitää mielessä kun matkustaa näillä kulmilla.

Kuala Terenganun moskeijat ovat kauniitaVaikka Kuala Terengganussa sataisikin maaliskuussa paljon vetta, niin läheisillä saarilla aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja meri-ilmasto pitää sadepilvet poissa taivaalta aurinkoa himmentämästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.