Kroatia

Kroatia on valtio Etelä-Euroopassa Adrianmeren rannalla. Se on osa entistä Jugoslaviaa, joka itsenäistyi vuonna 1991.

Kroatia on hevosenkengän muotoinen maa ja sen rajanaapureita ovat Slovenia, Unkari, Serbia, Montenegro ja Bosnia ja Hertsegovina. Adrianmeren vastakkaisella puolella naapurina on Italia. Kroatiasta tekee erittäin suositun lomakohteen sen 1800 kilometriä rantaviivaa.

Kroatia voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen osaan. Etelässä maa on kivikkoista rannikkokaistaletta. Pohjoisessa ja koillisessa sijaitsee tasanko, joka on erittäin viljavaa. Sen läpi virtaa Drava-, Sava-, ja Tonavajoet. Rannikon ja alangon välissä sijaitseva alue on tiheämetsäistä vuoristoa.

Maan ilmasto vaihtelee maantieteellisesti, mutta pääosin se on lauhkea. Pohjoisissa ja itäisissä osissa ilmasto on mannermainen, joka aiheuttaa sen, että talvet ovat kylmiä ja kesät lämpimiä. Rannikon ilmasto on välimerellinen ja etelässä vallitsee ylämaan ilmasto.

Maan pääkaupunki on Zagreb, joka sijaitsee maan pohjoisosassa Pannoian tasangolla. Kaupungin asukasluku oli vuonna 2005, 973 667 asukasta. Kaupungin kulttuurielämä on tehnyt kaupungista maan suosituimman lomakohteen.

Maa on matkaajalle erittäin turvallinen. Kuitenkin jokaista turistia muistutetaan käyttämään maalaisjärkeä. Maassa on vielä sotien jälkeen monia maamiinoja, jotka ovat kuitenkin miltei asumattomilla alueilla. Asia mistä matkaajaa varoitetaan, ovat strippiklubit, jotka ylihinnoittelevat juomansa turisteille. Yleisin ongelma on, että esimerkiksi pullosta shampanjaa veloitetaan 2000 euroa ja jos asiakkaalla ei ole maksaa juomaa voi hän löytää itsensä sairaalasta väkivaltaisten ovimiesten takia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.