Kreikka

Kreikan tasavalta on useasta saaresta koostuva valtio Etelä-Euroopassa, Balkanin eteläkärjessä. Kreikan naapurimaat ovat Albania, Makedonian tasavalta, Bulgaria ja Turkki. Vajaan 11 miljoonan asukkaan Kreikan pääkaupunki on Ateena. Muita suuria kaupunkeja ovat muun muassa Thessaloniki ja Patras.

Kreikan matkakohteita:
Mykonos
Rodos
Santorini

Kreikka on pitänyt pintansa yhtenä suomalaisten suosikkilomakohteena vuosien ajan. Rantalomailijoiden kestosuosikkeja ovat erityisesti Rodos ja Kreeta. Kreikan useilta saarilta löytyy upeita valkoisia hiekkarantoja ja Välimeren turkooseja laineita, sekä kaunista luontoa. Rantalomia Kreikan saarille tekevät Suomesta kaikki suurimmat matkanjärjestäjät.Antiikin Kreikkaa pidetään yhä länsimaisen sivistyksen kehtona ja Kreikan vuosituhansia kehittyneessä kulttuurissa onkin paljon koluttavaa. Kulttuurimatkailuun Ateena on ehdoton kohde. Antiikinaikaisesta Ateenasta on yhä jäljellä raunioita eri puolilla keskustaa. Kuuluisin Ateenan vanhoista rakennuksista on Parthenonin temppeli. Eläväisen modernin Ateenan suosituimpia alueita on Plaka eli vanha kaupunki, jonka sokkeloisilta ja kapeilta kaduilta löytyy muun muassa runsaasti ravintoloita.

Korkeakulttuuria löytyy muualtakin kuin Ateenasta – Kreikassa sijaitsee 17 Unescon maailmanperintöluettelon kohdetta.

Kreikassa vallitsee välimerenilmasto, joskin pohjoisosan vuorilla on ilmasto melko mantereinen. Kesä on lämmin tai kuuma, sateeton ja lähes pilvetön kausi kestää kolme kuukautta. Lämpimimpinä kuukausina, heinä-elokuussa keskilämpötila kohoaa 33 asteeseen. Kylmintä on tammikuussa, jolloin keskilämpötila jää alle 15 asteen. Kreikan sään erityispiirre on auringonpaisteen suuri määrä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.