Kongo

Kongon demokraattinen tasavalta on Keski-Afrikassa, päiväntasaajan molemminpuolin sijaitseva valtio. Maan rajanaapureita ovat Angola, Burundi, Keski-Afrikan tasavalta, Kongon tasavalta, Sambia, Sudan, Ruanda ja Uganda. Kongoa ei enää pidetä riskialttiina, mutta turisteja suositellaan silti välttämään matkustamista maahan. Maan naapurimaan Ruandan sisällissota vaikuttaa vahvasti Kongon politiikkaan, tämä on aiheuttanut maassa monia konflikteja.Kongon maa-ala on erittäin laaja, se on suurempi kuin Espanja, Ranska, Saksa, Ruotsi ja Norja yhteensä. Maan sijainti päiväntasaajalla aiheuttaa sen sademäärät ovat suuret, Kongossa on myös eniten ykkösmyrskyjä koko maailmassa. Maasta löytyy Amazonin jälkeen suurin sademetsä.

Kongon pääkaupunki on Kinshasa. Se on noin 7,5 miljoonan asukkaan kaupunki. Kinshasa on myös maan ainoa satamakaupunki. Kinshasaa vastapäätä Kongo joen toisella puolella sijaitsee Kongon tasavallan pääkaupunki Brazzaville. Kinshasa on saanut kärsiä maan huonosta tilanteesta jo monen vuoden ajan, joten esimerkiksi aivan uudet liikehuoneistot ovat tyhjillään.

Maassa tulee varoa etenkin autolla liikkumista, autoilijoiden aseelliset ryöstöt ovat erittäin yleisiä. Myöskään julkinen liikenne ei maassa pelaa kovinkaan hyvin kaluston puutteen vuoksi. Kongoa ei voi kutsua missään nimessä turistikohteeksi ja etenkin valkoisia matkustajia varoitetaan rasismista. Valokuvaaminen on Kongossa sakolla rangaistava teko, joten matkustajan tulisi välttää kuvaamista kaikin keinoin.

Kongo on kaunis maa, joka kamppailee sotien ja konflikteiden keskellä. On sääli, että ainoa informaatio mitä matkailija voi saada, on varoituksen sanoja. Kuitenkin on muistettava, että nämä varoitukset eivät ole turhia. Väkivalta maassa on todellista jokaiselle siellä asuvalle tai matkustavalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.