Japani

Japani on saarivaltio Tyynessä valtameressä Itä-Aasiassa. Japani koostuu yli 3 000 saaresta, joista suurimpia ovat Honshū, Hokkaidō, Kyūshū ja Shikoku. Maan kokonaispinta-ala on 377 835 neliökilometriä, josta noin 75–80 prosenttia on vuoristoa. Japani on suurvalta, jolla on ostovoimapariteetilla korjatulla bruttokansantuotteella mitattuna maailman kolmanneksi suurin talous. Japani on tunnettu omaperäisestä kulttuuristaan, jonka muodostumiseen on myötävaikuttanut Japania ympäröivä meri, joka on hidastanut ulkopuolisia kulttuuriaaltoja.Parhaiten Japaniin pääsee lentäen. Suomesta Japaniin voi matkata myös matkustamalla ensin junalla Venäjän halki ja jatkamalla matkaa Japanin meren yli laivalla. Laivalla Japaniin pääsee myös Etelä-Koreasta, Shanghaista ja Kiinasta. Suurin osa länsimaiden asukkaista ei tarvitse viisumia saapuakseen Japaniin, ja esimerkiksi suomalainen saa olla maassa 90 päivää ilman viisumia. Japanin maahantuloviranomaiset keräävät biometriset tunnisteet kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä maahan saapuvilta, jotka eivät ole Japanin kansalaisia tai erikoisoleskeluluvan haltijoita.

Japanissa puhutaan japania. Japanilaiset osaavat myös englantia, mutta sen puhuminen on kuitenkin yhä hataranlaista. Suuremmissa kaupungeissa on julkisia palveluita, kuten turisti-infoja ja hotelleja, saatavilla myös englanniksi, mutta kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei esim. kaikissa hotelleissa saa palvelua englanninkielellä lainkaan.

Japanin ilmasto on hyvin monimuotoinen saariston pituuden ja vaihtelevan pinnanmuodostuksen vuoksi: pohjoisessa talvet ovat pitkiä ja lunta voi sataa runsaastikin, kun taas eteläisimmillä saarilla ilmasto on suorastaan subtrooppinen. Japanissa on kaiken kaikkiaan viisi vuodenaikaa sadekausi mukaan laskettuna. Japanin sadekausi alkaa Okinawalla aikaisin toukokuussa siirtyen asteittain pohjoiseen, kunnes se hajoaa Pohjois-Japanissa ennen saapumistaan Hokkaidolle heinäkuun loppupuolella.

Monen turistin matka suuntautuu Suur-Tokion alueelle. Suur-Tokio on maailman suurin metropolialue 30 miljoonan asukkaallaan, eikä Tokioon matkustettaessa voi välttyä hämmennykseltä jonka tämä ihmispaljous sekä pilvenpiirtäjät suurine ulkomainospintoineen aiheuttavat. Japani on tunnettu myös kuumista lähteistään, joita voi testata 100 kilometrin päässä Tokiosta Hakonessa. Hakonessa vierraillessa kannattaa käydä nauttimassa myös suurenmoisesta näköalasta Mt. Fujilla, jonka huippu saavuttaa jopa 3776 metrin korkeuden, ollen näin Japanin korkein paikka. Niiden, jotka haluavat nähdä oikeita geishoja, kannattaa matkata Kiotoon lukuisien temppeleiden ja puutarhojen kaupunkiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.