Jännittävä Shanghai

Kiina on maailman väkirikkain maa ja Shanghai on sen todellinen metropoli. Kaupungissa asuu enemmän ihmisiä kuin missään muussa maailman kaupungissa. Huhhuh! Tänne matkustamista en suosittelisi ihmisjoukkoja kammoaville. Shanghain keskusta on tulvillaan pilvenpiirtäjiä, hälyä ja värivaloja. Kaupungin teollisuus puolestaan levittäytyy laitakaupungille saakka. Kaupungissa kävellessä saa pään helposti pyörälle.

Yläilmoista saa puolestaan paremman kuvan kaupungin rakenteesta ja arkkitehtuurista. Kiinan korkeimman rakennuksen, Shanghai World Financial Centren, näköalatasanteelta vajaan 500 metrin korkeudesta maisemat ovat unohtumattomat.

Rauhallisemmasta tahdista pitävälle voi puolestaan suositella lämmöllä risteilyä Huangpu-joella.

Ilmasto

Matkailijoiden keskuudessa Shanghain sesonkiajat sijoittuvat kevääseen ja syksyyn, joiden aikana sää on yleisesti varsin miellyttävä. Talvella on viileää ja tuulista. Kesällä tukahduttavaan kuumaan suurkaupunkiin on puolestaan uuvuttava matkustaa. Esimerkiksi maaliskuun loppu ja marraskuun alku ovat matkaijoille suositeltavia vaihtoehtoja, sillä silloin pahin turistipiikki ei ole ehtinyt vielä iskeä

Liikkuminen

Finnair lentää  Helsingistä suoraan Shanghaihin. Hinnat vaihtelevat sesongin mukaan, mutta useimmiten kaupunkiin pääsee alle 1000eurolla. Halvimmalla Shanghaihin pääsee, jos on valmis ottamaan välilaskut mukaan.

Metro on kaupungin julkisista kulkuneuvoista kätevin ja siistein. Bussit puolestaan matelevat liikenteessä. Turistin on helpompi ottaa taksi. Taksilla ajaminen on täällä nimittäin hyvin edullista.

Maisemia jokiristeilyllä

Upeita maisemia etsivien kannattaa hakeutua kaupungin läpi kulkevalle Huangpu-joelle. Tällä joella ajetaan säännöllisesti jokiristeilyjä, jotka tarjoavat aivan uuden perspektiivin Shanghaihin.  Jokiristeilyjä tarjoavia yhtiöitä on useita ja elämysvaihtoehtoja riittää jokaiselle jotakin.

Risteilyn parasta antia on edellä käsitellyn Bundin alueen katsastaminen. Toisaalta risteilyn aikana näkee myös kaupungin toiset kasvot: suuret rakennustyömaat, jotka luovat kaupungissa asuville ja työskenteleville lisää elintilaa.

Jokiristeilyn edetessä vastaan tulee monimuotoinen liuta erilaisia aluksia aina hulppeista huvijahdeista ruosteisiin rahtilaivoihin. Edelleen taloudellisesti kovin merkittävä satama-alue on myös vaikuttava näky.

Yksi risteilyn kohokohdista on kuitenkin saapuminen Jangtse-joen suulle. Tuulen suhistessa korvissa tuntuu kuin olisi keskellä valtamerta.

Ostoksia

Leave a Reply

Your email address will not be published.