Italia – Kulinaristin matkakohde

Välimeren saapasmaa Italia sijaitsee Apenniinien niemimaalla jakaen maarajansa Sveitsin, Ranskan, Slovenian ja Italian kanssa. Italia on yksi maailman suosituimmista turistikohteista, eikä suotta.

Maa hurmaa niin upeilla hiekkarannoillaan ja vuoristoillaan, taiteellaan ja arkkitehtuurillaan kuin mittaamattoman arvokkailla historiallisilla monumenteillaan ja kaupunkikulttuurillaankin. Italia on myös kulinaristin matkakohde numero yksi.


Italian matkakohteita:

Puglia
Rooma
Sardinia
Toscana

Italian pääkaupunki, ”ikuinen kaupunki” Rooma on yksi maailman vierailluimmista kaupungeista. Rooman historia ulottaa juurensa aina 2500 vuoden päähän, antiikin Rooman imperiumin aikaan. Nykyään sen historiallinen keskusta on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja kun kaupungin sisällä vielä sijaitsee katolisen kirkon sydän Vatikaani, ei Rooman kulttuurista ja historiallista arvoa käy kiistäminen.

Rooma ei suinkaan ole Italian ainut kultakimpale. Muodista kiinnostuneet suuntaavat Milanoon, romantiikannälkäiset kohti veden päälle rakennettua Venetsiaa. Bologna on tunnettu ruuastaan ja Firenze taas Italian taiteen keskuksena. Napoli on täynnä vanhaa Rooman imperiumin perintöä ja Sisiliassa matkailija pääsee näkemään täysin toisenlaisen Italian herkullisine keittiöineen. Erityisen suosittu lomakohde Italiassa on myös Garda-järven ympäristö kylineen.

Italiassa vallitsee tyypillinen välimerenilmasto: kuumat ja kuivat kesät sekä sateiset talvet. Talvella pohjoisessa voi odottaa jopa pakkasia sekä hyytävää viileyttä, kun taas kesällä etelässä sadetta ei saada välttämättä lainkaan. Eri alueiden sääolot voivat vaihdella paljon vuoriston pilkkoessa maan osiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.