Intia – äärimmäisyyksien maa

Valtaisa Intia, sen kulttuurit ja historia ovat vetäneet reppuselkämatkailijoita puoleensa jo vuosikymmenien ajan. 1960-luvulla The Beatles ja lukuisat muut hipit matkustivat maahan henkistymään ja hakemaan oppia guruilta. Hippien jälkeen maan löysivät vuorollaan niin maailmanparantajat kuin teknon ystävät.

Nykyään maa on myös tavallisten pakettimatkailijoiden tavoitettavissa: Goa on helppo tapa tutustua Intiaan, pehmeä lasku Aasiaan. Sieltä rohkeammat jatkavat matkaansa todelliseen Intiaan, jossa sadat miljoonat ihmiset elävät vielä meidän näkökulmastamme katsottuna äärimmäisessä köyhyydessä.

Intian väkiluku on maailman toiseksi suurin

Intia on Intian niemimaan suurin maa. Se rajanaapureita ovat lännessä Pakistan, pohjoisessa Kiina ja Nepal, koillisessa Bhutan ja idässä Bangladesh sekä Myanmar. Intia on maailman seitsemänneksi suurin pinta-alaltaan, ja sen 1,2 miljardia asukasta tekevät maasta väkiluvultaan toisiksi suurimman. Intia on yksi maailman monipuolisimmista maista, maantieteellisesti, kulttuurillisesti, ilmastollisesti, kielellisesti sekä etnisesti.

Intia tulee varmasti aina kiehtomaan jokaista joka vierailee maassa, sen rikas kulttuuriperintö, kiehtova hindulaisuus sekä yli 200 eri kieltä tekevät nykyään modernisoidusta maasta ainutlaatuisen. Intian globalisoitunut talous ja sen vanhoillinen kulttuuri elävät rinta rinnan koko maassa.

Kolmen vuodenajan Intia

Intiassa voit matkustaa yhtä hyvin vuoristossa kuin rannikoilla, viidakossa kuin autiomaassakin.  Pohjoisessa, koillisessa ja luoteessa maa rajoittuu lumihuippuiseen Himalaja-vuoristoon. Suojelun lisäksi vuorijono on myös tarjonnut ravintoa kolmen pääjoen muodossa. Ganga, Yamuna ja Sindhu toivat tasangoille kasteluvettä ja ravinteita, jotka auttoivat pohjoisen kansoja kukoistamaan.

Intiassa sataa ainoastaan tiettyinä vuodenaikoina, monsuunikautena. Näitä kausia on maassa kaksi, lounais- ja koillismonsuunit. Näistä tärkeämpi on lounaismonsuuni, joka kastelee miltei koko maan ja täten vaikuttaa suoraan satoon ja maan ekonomiaan. Intiassa on kolme vuodenaikaa: kesä, monsuunikausi sekä talvi. Talvikin on suomalaisen mittapuun mukaan kesäisen lämmintä aikaa, sillä mittarissa on tyypillisesti 25 astetta lämpöä. Kesän kuumat kuukaudet ovat huhti-toukokuu, jolloin jokainen odottaa innolla sateita.

Monipuolinen kulttuuri

Intia on erittäin rikas ja monipuolinen sekoitus kulttuuria ja perinteitä, joita hallitsee uskonnolliset ja henkimaailman aiheet. Ei ole olemassa yhtä yhtenäistä intialaista kulttuuria, ja se onkin varmasti maailman ainut maa, jossa ihmiset niin monesta eri alkuperästä, uskonnosta ja vakaumuksesta elää rinnakkain.

Maassa on kolme toisistaan melko selvästi eroavaa kulttuuripiiriä: Pohjoisen-, idän-, ja etelän kulttuurit. Suurin osa Intian klassisesta kulttuurista on säilynyt etelässä, joka on kuuluisa sen klassisista taiteista, kuten karnaattisesta musiikista ja perinteisestä intialaisesta tanssista.

Goa on pehmeä lasku Intiaan

Suomesta Intiaan järjestettävät pakettimatkat suuntautuvat lähinnä Goaan. Goan lisäksi matkatoimistot tarjoavat myös Intian kiertomatkoja, joilla voit nähdä maata enemmän kuin pelkästään Goan hiekkarannoilla maatessasi. Kuitenkin valmiit kiertomatkat ovat aina kaunisteltu kuva Intiasta, maan enemmistön arkipäivä pysyy kiertomatkoillakin turvallisen etäällä.

Goa on eurooppalaisen matkailijan silmin vielä suhteellisen siisti, joskin eksoottinen lomakohde. Suurkaupunkit Mumbay, Delhi ja Kalkutta ovat täysin toisenlaista Intiaa — monille ensi kertaa Euroopan ulkopuolelle uskaltautuville nämä kaupungit ovat kaoottisia, saastaisia ja täydellisen vieraantuntuisia paikkoja. Ne ovat eurooppalaisturistille shokkihoitoa, joka paljastaa äärimmäisten tuloerojen maan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.