Indonesia

Indonesia sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Se pitää sisällään yli 17 000 saarta, joka tekee siitä maailman suurimman saaristovaltion. Saaret sijaitsevat päiväntasaajan molemmilla puolilla. Indonesian suurimmat saaret ovat Jaava, Sumatra, Borneo, Uusi-Guinea ja Sulawesi. Indonesian naapurivaltiot ovat Papua-Uusi-Guinea, Itä-Timor ja Malesia. Indonesia on pinta-alaltaan maailman 16. suurin valtio. Sen väkiluku on noin 230 miljoonaa. Indonesian pääkaupunki on Jakarta.

Indonesian matkakohteet:
Bali

Indonesia sijaitsee kolmen mannerlaatan reunalla ja tästä syystä se on seismiseltä ja vulkaaniselta toiminnaltaan maailman aktiivisempiin alueisiin kuuluva. Indonesiassa on yli 150 aktiivista tulivuorta, joista tuhoisimmista purkauksistaan kuuluisimmat ovat Krakatau ja Tambora. Sijaintinsa takia Indonesiassa vallitsee trooppinen ilmasto: kuiva kausi ja monsuunisateet rytmittävät vuotta. Indonesian kosteusprosentti on noin 80 ja vuorokaudenaikojen lämpötilojen vaihtelu on pientä. Keskimäärin lämpötila on noin 26-30 astetta.

Indonesia on tasavalta. Indonesiassa elää useita erilaisia kieli- ja etnisiä ryhmiä. Maalle onkin luonteenomaista kulttuurin monimuotoisuus, jonka maahan matkustava aistii heti astuttuaan Indonesian maan kamaralle. Maan virallinen kieli on indonesia.

Indonesian keittiö on monipuolista fuusiokeittiötä. Se sekoittaa Kiinan, Euroopan, Lähi-idän ja Intian perinteet. Pääruoka-aineena käytetään riisiä, jota tarjoillaan miltei joka aterialla. Indonesialaisen keittiön perusraaka-aineita ovat tämän lisäksi kana, kala, kookosmaito ja chili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.