Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka sijaitsee Afrikan mantereen eteläisessä kärjessä. Sitä ympyröivät naapurimaat Namibia, Botswana, Zimbabwe, Mosambik, Swazimaa ja Lesotho (joka on Etelä-Afrikan sisällä). Etelä-Afrikka on valtava maa sanan kaikessa merkityksessä. Maassa puhutaan 11 eri kieltä, yhtä monipuolinen väestö sekä paljon erilaisia maisemia. Maa on tunnettu etenkin viineistään ja se on yksi maailman suurimmista kullan tuottajista. Etelä-Afrikalla on vahva taloudellinen asema ja se yksi vaikutusvaltaisimmista maista Afrikan politiikassa.Monien ihmisten näkemyksiä Etelä-Afrikasta värittävät samat tyypilliset stereotypiat kuin muusta Afrikasta. Toisin kuin yleinen mielikuva, Etelä-Afrikka ei ole masentavan köyhä ja poliittisesti epävakainen maa. Vaikkakin maan maaseutu on yhä köyhä ja vähän kehittynyt, on edistymistä tapahtunut. Tämä johtuu osaltaan siitä, että apartheidista, joka kesti 46 vuotta, toipuminen on ollut erittäin hidasta. Etelä-Afrikka tarjoaa erittäin modernin infrastruktuurin, jossa on kaikki länsimäiset mukavuudet ja teknologia. Tämä edistyminen on tapahtunut pääosin valkoisen vähemmistön vallan aikana.

Maan ilmasto vaihtelee luoteen aavikko alueesta itäisen rannikon subtrooppiseen ilmastoon. Sadekausi on miltei koko maassa kesällä, paitsi Western Capessä, jossa sadekausi osuu talvelle. Talvella lämpötilat häärivät noin nollan asteen tienoilla, kun taas kesät voivat olla erittäinkin kuumia, paikoin jopa yli 35 astetta päivittäin.

Etelä-Afrikka on paratiisi luonnon historiasta kiinnostuneille. Maassa voit kohdata monia eri lajeja (joista osa myös vaarallisia) esimerkiksi kansallispuistoissa, suojelualueilla, maatiloilla, yksityisillä suojelualueilla sekä jopa teillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.