Espanja

Välimeren rannalla sijaitseva Espanja on ollut suomalaisten suosikkimatkakohteita jo vuosikymmenten ajan. Manner-Espanjan lisäksi erityisesti lämpimät Kanariansaaret Atlantilla ovat houkuttaneet matkailijoita vuosi toisensa jälkeen. Valtiolle kuuluvat myös Baleaarit Välimerellä, Ceutan ja Melillan kaupungit Pohjois-Afrikassa sekä muutama asumaton saari Marokon rannikolla. Maan väkiluku on 46 miljoonaa.

Espanjan matkakohteita:
Antequara
Aurinkorannikko
Costa del Sol
El Torcal
Barcelona
Fuengoriola
Granada
Gran Canaria
Ibiza
Jerez
Katalonia
Los Boliches
Nerja
Ronja
Sevilla
Teneriffa
Torremolinos

Espanjan pääkaupunki on Madrid. Muita suuria kaupunkeja ovat muun muassa Valencia, Sevilla ja Málaga sekä yksi Etelä-Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista ja samalla Espanjan vierailluin kohde, Barcelona.

Maan sijainnin vuoksi Espanjan ilmasto on erittäin vaihteleva. Esimerkiksi Barcelonassa vallitsee välimerenilmasto, jolle ovat tyypillisiä kuumat kesät ja kosteat talvet, kun taas sisämaan Madridissa välimerenilmasto saa mannerilmaston piirteitä. Kanariansaarilla vallitsee subtrooppinen ilmasto. Kesän hellekuukausina, heinä-elokuussa, Espanja täyttyy turisteista. Kesällä maassa on monin paikoin myös polttavan kuuma, joten matkaa kannattaa mahdollisuuksien mukaan harkita esimerkiksi touko-kesä- tai syys-lokakuulle.

Espanjaan kannattaa matkustaa paitsi rantalomalle, myös nauttimaan kaupunkien taiteesta ja ruokakulttuurista. Barcelona on tunnettu Antonio Gaudin vinksahtaneesta arkkitehtuurista. Espanjalainen kuvataide on saanut vaikutteita ympäri Eurooppaa ja elokuvataide on maailmankuulua. Espanjalainen ruokakulttuuri on erityisen tunnettu merenherkuistaan sekä tapaksista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.