Myyttinen Islanti

  • Eksoottinen Islanti sijaitsee vain muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Se on kauniita maisemia arvostavan matkustajan unelmakohde. Aiemmin Islanti on ollut tunnetusti tyyris matkakohde, mutta parin vuoden takaisen talouskriisin seurauksena sen hintataso on muuttunut edullisemmaksi. Monen matkaajan Islannin reissu rajoittuu maan omaleimaiseen Reykjavik-pääkaupunkiin, mutta luonnonmaisemia hakevian kannattaa reissata saarta kauemmaskin. Kun Reykjavikista lähtee kulkemaan alas kohti Vatnajökullin Euroopan suurinta jäätikköä, voi kohdata ainutkertaisia maisemia. Joka puolella on käsittämättömän suuria vehreitä vuoria, laumoittain islanninhevosia ja vesiputouksia.

Rantalomaa ja aurinoa haikailevien vilukissojen ei kannata Islantiin suunnata, mutta maa kiehtoo kaikkia, jotka rakastavat henkeäsalpaavia maisemia.

Reykjavik

Islannin suurimmassa kaupungissa Reykjavikissa asuu vain 120 000 asukkaan Reykjavik on hurmaava pikkukaupunki. Sen värikkäät puutalot kutsuvat idyllisiin kahviloihin ja baareihin. Julkista liikennettä ei tarvitse kalastajakylämäisessä Reykjavikissa käyttää. Maailman pohjoisimman pääkaupungin tunnelmaan pääsee parhaiten kirkonmäen kapeita kujia kävellen tai satamassa meren tuoksua nuuhkien. Kaupungin ottaa helposti haltuun päivässä.

Ensin kannattaa pulahtaa aamu-uinnilla jossakin kaupungin monista ulkouimaloista. Sitten voi kivuta ihastelemaan näköaloja Hallgrimskirkjanin kirkontorniin.

Aktiviteetteja Islannissa:

Ratsastus

Islanti on kuuluisa pienistä islanninhevosistaan. Islannissa käyvien kannattaa kokeilla ratsastusta vaikkapa ensi kertaa elämässään. Rauhalliset hevoset sopivat mainiosti myös aloittelijan ratsuiksi. Islannissa järjestetään paljon erilaisia ratsastusvaelluksia, joille myös vasta-alkajat voivat osallistua.

Kuumat lähteet

Islanti on tuliperäinen saari, mikä näkyy maassa monella tavalla. Se onkin kuuluisa kuumista lähteistään eli geysireistään.

Matkailijan kannattaa kokea ainakin sininen laguuni. Sen vesi on noin 35-asteista ja läpinäkymättömän turkoosinsinistä. Veden väri johtuu kvartsista, levistä ja mineraaleista, joita vedessä on runsaasti. Laguunissa uiminen on erityisen hieno kokemus kylmällä ilmalla, kun lumihiutaleet leijailevat lämpöiseen veteen. Sininen laguuni on auki ympäri vuoden, ja paikalla sijaitsevat myös kahvila ja lahjatavarakauppa.

Vaeltaminen

Vaivattomin tapa kulkea Islannissa on vuokrata auto. Myös joitakin bussilla tehtäviä ryhmämatkoja järjestetään. Luonnonkohteisiin kannattaa tutustua patikoiden ja ihastellen upeita suihkulähteitä ja muita maisemia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.