Dubai City – shoppailijan unelmakohde

Dubai City on trenditietoisen shoppailijan unelmakohde. Kohteessa on niin arabialaisia toreja, soukkeja, kuin luksusmerkkejä myyviä suuria ostoskeskuksiakin, unohtamatta korkeita pilvenpiirtäjäjiä tai luksusautoja.

Ostoskeskuksia on kymmeniä, ja monet ovat avoinna yöhön asti. Mainittakoon ainakin:

  • maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall, jossa on 1200 kauppaa, joiden keskellä on 10 miljoonan litran huikea akvaario
  • Mall of Emirates, jota luonnehditaan yhdeksi Dubain parhaista ostoskeskuksista. Mall of Emiratesissa on kauppojen lisäksi viiden rinteen laskettelukeskus Ski Dubai ja hotelli Kempinski Hotel
  • Ibn Battuta, hotellien lähellä sijaitseva ja keskiyöhön asti auki oleva kauppakeidas

Joka vuosi tammikuun aikaan kaupungissa järjestetään Dubai Shopping Festival, joka saa himoshoppaajan pään pyörälle silmänräpäyksessä: lukemattomissa kaupoissa on alennusmyynti, ja merkkituotteita saa jopa 70 prosentin alennuksella. Festivaalin aikaan Dubaissa aukeaa myös Global Village, messujen ja huvipuiston yhdistelmä, jossa eri mailla on paviljonkinsa, jossa myydään maan tuotteita.

Hintataso länsimaisissa kaupoissa on Suomen tasolla. Soukeista voi tehdä edullisia löytöjä ja ostaa esimerkiksi itämaisia mattoja, kultaa ja timantteja. Tuhannen ja yhden yön tunnelma on kohdillaan muun muassa Dubain suurimmassa soukissa Gold soukissa, jossa myydään nimensä mukaan kultaa ja koruja. Toreilla kannattaa tinkiä, hinnoissa on joustovaraa.

Hyvä tietää Dubaista

Dubaissa islaminusko on vahvasti näkyvillä. Alkoholia myydään yleensä vain hotelleissa ja yökerhoista suurin osa onkin hotellien yhteydessä. Vaikka sianlihaa ei juuri syödä, sitä saa kuitenkin suurimmista marketeista.

Kunnioita islamilaista kulttuuria. Ulkona liikkuessa kannattaa peittää polvet ja olkapäät eikä humalassa saa toikkaroida kaduilla. Kumppania ei saa kosketella julkisesti ja kannattaa muistaa, että homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan Arabiemiraateissa nuivasti: siitä voi tänäkin päivänä saada – ainakin teoriassa – jopa kuolemanrangaistuksen.

Käytä vain virallisia takseja, joissa on matkamittarit. Ne ovat halpoja ja turvallisia: kilometri maksaa vain noin 1,60 dirhamia eli noin 30 senttiä.

Mitä muuta tekemistä Dupaissa shoppailun lisäksi

Jos ostoskeskukset ja soukit alkavat puuduttaa, Dubai tarjoaa myös paljon muuta nähtävää. Katsasta esimerkiksi

  • Jumeirah Mosque, yksi Dubain suurimmista ja kauneimmista moskeijoista. Moskeijaan on puettava pitkät housut ja hihallinen paita. Naisten on peitettävä päänsä huivilla.
  • Bastakiyan alue, joka näyttää palasen vanhaa Dubaita
  • Emirates Towers -hotelli, jossa on näköalahissi, jolla voi ajaa yläkerroksen näköalabaariin
  • maailman ainoa seitsemän tähden hotelli Burj al arab, johon voi käydä tutustumassa 25 euron pääsymaksua vastaan

Ruokatarjonta ravintolassa on monipuolista. Valikoimiin kuuluu arabialaista, libanonilaista, intialaista, thaimaalaista, italialaista… Mitä vain haluat. Erityisesti ensin mainittuja voi suositella. Kannattaa myös tutustua monien hotellien tarjoamiin buffet-illallisiin, joissa tarjotaan sekä länsimaista että libanonilaista ruokaa.

Dubai on ponnistanut köyhyydestä uutuuttaan kiiltelevään luksukseen. Golfkentät ja korkeuksiin kohoavat pilvenpiirtäjät ovat rakentuneet nopeasti. Matkusta nauttimaan luksuksesta, mutta pidä mielessäsi rakentamisen kustannukset: muun muassa vuonna 2009 uutisoitiin laajasti rakennustyöläisten epäinhimillisestä kohtelusta ja heihin kohdistuneista ihmisoikeusrikkomuksista. Dubailla on vielä matkaa hyvinvointivaltioksi.

Matkoja Dubaihin järjestävät monet suomalaiset matkanjärjestäjät.

Leave a Reply

Your email address will not be published.