Bulgarian kultahietikko

kultahietikkoBulgariassa sijaitseva Varnan hiekkarannikko on yksi upeimmista Euroopan rannikoista. Kultahietikko sijaitsee vihreiden kukkuloiden rinteillä, noin 17 kilomeriä Varnan kaupungista. Kullankeltaista hiekkarantaa on 100 metrin leveydeltä jopa neljä kilometriä. Siistin ja loivasti syvenevän rannan ansiosta kohde on mitä mainioin lapsiperheille.

Auringonoton ja turkoosinsiniseen Mustanmereen sukeltamisen lomassa Kultahietikolla voi harrastaa vesiurheilua, pyöräilyä, tennistä, minigolfia, keilailua tai ratsastusta. Kultahietikolla lapsia viihdyttää Aquapolis- vesipuisto sekä Kultahietikon lukuisat pomppulinnat autoradat, leikki- ja huvipuistot.Kulttuurista kiinnostuneet löytävät Varnan kaupungista hyviä museoita, tasokkaita teatteri- ja oopperaesityksiä sekä monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat lähikaupungeissa Varnassa ja Dobrichissa. Kultahietikolta pääsee Varnaan kätevästi bussilla, sillä Bulgarian joukkoliikenneyhteydet ovat toimivat.

Kultahietikon rantakadun varrelta löytyy paljon ostettavaa. Kultahietikkoa ei suotta pidetä yhtenä Bulgarian parhaimpana huvikeskuksena. Rennon nuorekas lomakohde tarjoaa pubeja, casinoja, ravintoloita ja yökerhoja yöelämästä nauttiville. Kultahietikon hienous piilee siinä, että se tarjoaa kaikenikäisille tehtävää, vauhtia ja vilinää.

Kultahietikon hintataso on kukkarolle sopiva. Sopiva matkustusaika on toukokuusta syyskuuhun, jolloin lämpötila vaihtelee +25 asteen ja +30 asteen välillä. Kultahietikon vesi on yli 20 asteista.

Kultahietikon nähtävyydet:

Mustameri
Mustameressä on mahdollisuus harrastaa erilaisia aktiviteetteja kuten liitovarjoilua.

Aquapolis vesipuisto
Aquapolis vesipuistoa kutsutaan Itä-Euroopan kauneimmaksi. Vesipuistosta löytyy useita erilaisia liukumäkiä perheen pienimmille mutta myös altaita rauhallisemoaan makuun.

Balchik ja Kaliakra
Balchikin Kasvitieteellinen puutarha ja Kaliakran kuuluisa niemi ovat hienoja kohteita, vaikkakin sijaitsevat hieman etäämmällä Varnasta. Balchikin Kasvitieteellisessä puutarhassa on kaktuksia yli 200 eri lajia ja linnoituksestaan kuuluisa Kaliakra on tuttu monista kansantaruista. Matkat Kaliakraan maksavat noin 4 euroa.

Kultahietikon paikallisten vinkit

Kultarannikon lukuisissa ravintoloissa pääsee nauttimaan helposti bulgarialaisen ja kansainvälisten keittiöiden antimista. Shopska-salaatti ja kavarmapata ovat suurta bulgarialaista herkkua. Matkailijoiden suosiossa ovat Gibraltar, Angel’s Steak House ja Gerana.

Iltaelämässä kannattaa katsastaa ainakin seuraavat paikat: karaokebaari Muppet Bar, viikinkiravintola Den Glade Viking ja nuorten aikuisten suosima yökerho Arrogance.

This article has 1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.