Bulgaria

Bulgaria on 7,5 miljoonan asukkaan valtio Balkanilla, Mustanmeren rannalla. Rajanaapureinaan Bulgarialla ovat Kreikka ja Turkki etelässä, Serbia ja Makedonia lännessä, ja Romania pohjoisessa. Bulgarian pääkaupunki Sofia on maan turismin keskus. Muita suosittuja matkakohteita ovat muun muassa rannikon Sunny Beach, Kultahietikko, Albena, Sozopol sekä historiallinen Nessebar.

Bulgarian matkakohteita:
Bulgarian kultahietikko

Reilun miljoonan asukkaan Sofia on kodikas ja ystävällinen kaupunki. Keskusta-alueeseen on helppo tutustua kävellen, mutta myös bussi- ja raitiovaunuverkostot ovat toimivat. Kaupunki tarjoaa vierailijalle historiallisia rakennuksia aina antiikin Rooman ja Bysantin ajoilta asti. Keskustasta löytyy myös runsaasti museoita sekä kirkkoja. Sofialla on vilkas yöelämä sekä paljon musiikkitapahtumia. Kaupungista on myös hyvät yhteydet muualle Bulgariaan.

Bulgarian ilmasto on leuto. Talvet ovat kylmiä ja kosteita, kesät taas kuumia ja kuivia. Eteläisissä osissa Bulgariaa vallitsee paikoittain välimerellinen ilmasto. Lämpimintä on heinäkuussa ja kylmintä tammikuussa. Bulgaria liittyi Euroopan Unioniin vuonna 2007. Se ei kuitenkaan kuulu euroalueeseen, joten matkailijan on hyvä tietää, että maan virallinen valuutta on Bulgarian leva.

Helsingistä Bulgariaan pääsee useilla lentoyhtiöillä. Sofiaan lentävät yhdellä välilaskulla muun muassa LOT, Lufthansa, Czech Airlines ja Malev. Pakettimatkoja rantakohteisiin järjestävät esimerkiksi Finnmatkat ja Tjäreborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.