Belgia

Belgia on alava maa Pohjanmeren rannikolla Länsi-Euroopassa. Maan lähinaapureita ovat Ranska lounaassa, Luxemburg kaakossa, Saksa idässä ja Alankomaat pohjoisessa. Belgia on tiheään asuttu maa, joka pyrkii tasapainottamaan suuret vaatimukset liittyen kaupungistumiseen, liikenteeseen, teollisuuteen ja maatalouteen. Maa vie suuria määriä raaka-aineita, lähinnä EU:hun.

Maan ilmasto on lauhkea ja sateita saadaan rannikkoalueelle tyypilliseen tapaan ympäri vuoden. Keskimäärin kylmintä maassa on tammikuussa, jolloin elohopeaa putoaa noin 3 celsius asteeseen. Kuumin kuukausi on heinäkuu jolloin lämpötilat ovat noin 18 astetta. Korkean asukastiheisyyden, maan sijainnin ja riittämättömien poliittisten toimien takia maata uhkaa vakava ympäristöongelma. Vuonna 2003 tehty tutkimus maan luonnonvesistä paljasti, että maan veden laatu oli huonoin 122 tutkitusta maasta.

Miltei koko väestö on urbanisoitunut (noin 97 %). Tiheimmin asutettu alue on Flanders, johon kuuluu Antwerpenin, Leuvenin, Brysselin ja Ghentin taajamat. Maassa on kolme virallista kieltä, jotka ovat flaami, ranska ja saksa. Näiden kielien puhujien määrä vaihtelee eri mittareissa, mutta ne jakautuvat noin seuraavasti: Flaami (59 %), ranska (40 %) ja saksa (1 %).

Koska, Belgia on pieni maa voit matkustaa maan sisällä erittäin nopeasti paikasta toiseen. Julkinen liikenne on nopeaa ja mukavaa, sekä melko edullista. Isoimpien kaupunkien välillä on tiheästi kulkeva junaliikenne, kun busseilla pääsee helpommin lyhempiä matkoja. InfoTEC on erittäin kätevä sivusto, jossa voit tehdä matkasuunnitelman koko maan liikennevaihtoehdot kattavan palvelun kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.