Barbados

Barbados on saari Karibianmerellä. Saari kuuluu Pienten Antillien saariryhmään. Barbadoksen lähimmät naapurimaat ovat saarivaltiot Saint Lucia ja Saint Vincent ja Grenadiinit. Lähin mannermaa on 435 kilometrin päässä sijaitseva Venezuela.

Barbados on pinta-alallisesti maailman 14. pienin ja väkiluvullisesti maailman 23. pienin itsenäinen valtio. Barbados on Ruotsin tapaan perustuslaillinen monarkia, jota hallitsee nimellisesti Iso-Britannian valtionpäämies.

Barbados on maantieteellisesti melko tasainen saari. Sisämaassa sijaitseva Mount Hillaby, joka on 336 metriä korkea, on saaren korkein kohta. Muihin Karibianmeren saariin verrattuna Barbados sijaitsee hieman sivussa. Saaren ilmasto on trooppinen, sadetta saadaan ympäri vuoden, mutta aktiivisimmin sadekausi on heinäkuusta marraskuuhun. Trooppiset myrkyt, jotka vaivaavat monia Karibianmeren saaria eivät osu Barbadokselle edes vuosittain. Keksimäärin trooppisesta myrkystä kärsitään keksimäärin 3,09 vuoden välein. Suoraan saarelle myrkyt osuvat vain kerran noin 26,6 vuodessa.

Saari on leveimmillään ainoastaan 23 kilometriä leveä. Pituudeltaan saari on 34 kilometriä pitkä. Barbados on jaettu 11 hallinnolliseen alueeseen, joita kutsutaan nimellä parish, nämä ovat: Christ Church, Saint Andrew, Saint George, Saint James, Saint John, Saint Joseph, Saint Lucy, Saint Michael, Saint Peter, Saint Philip ja Saint Thomas.

Saaren väestö jakautuu siten, että 95 % väestöstä on afrikkalaisperäisiä tai mulatteja. Maassa asuu myös jonkin verran eurooppalaisperäistä sekä aasialaisperäistä väestöä. Saarella puhutaan pääsääntöisesti englantia, mutta monien länsiafrikkalaista perää olevien ihmisten puheessa kuulee korostuksen perusteella henkilön alkuperän.

Leave a Reply

Your email address will not be published.