Bahrain

Bahrainin kuningaskunta eli Bahrain on moderni saarivaltio Persianlahden lounaisosassa. Bahrain muodostuu kaiken kaikkiaan 33 saaresta, jotka ovat pääosin alavaa aavikkoa. Bahrainista on siltayhteys Saudi-Arabiaan ja silta Qatariin on suunnitteilla. Bahrain on valtiomuodoltaan perustuslaillinen monarkia, jonka ylin hallitsija on kuningas. Vaikka suurin osa väestöstä on muslimeja, on maassa hyvin eläväinen jet set –kulttuuri.

Bahrain on suosittu matkailukohde ja maassa vierailee turisteja yli 8 miljoonaa vuosittain. Suurin osa turisteista tulee Bahrainiin lähivaltioista. tulevien turistien määrä kuitenkin lisääntyy vuosi vuodelta, sillä Bahrainin maine liberaalina ja modernina mutta silti autenttisena Arabi maana kasvaa koko ajan.

Bahrainin pääkaupunki on Manama, joka tarkoittaa kaupunkia, joka ei nuku koskaan. Kaupunki on nimensä mukainen, sillä esim. ostoskeskuksissa voi shoppailla pikkutunneille asti.

Bahrainin ilmasto on tyypillinen Persianlahden rannikkoilmasto: kesät ovat erittäin kuumia ja kosteita ja talvet puolestaan leutoja. Kesäisin päivälämpötila kieppuu 40 asteen paikkeilla, talvella 20 asteessa. Suomalaisille paras kohta maassa vierailuun on marraskuusta maaliskuuhun, ellei satu nauttimaan tuskaisista helteistä.

Bahrainiin matkustaminen

Bahrainiin matkustettaessa passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja siinä ei saa olla mitään merkintöjä jotka viittaavat Israelissa vierailuun (mukaan lukien Egyptiläiset ja Jordanialaiset poistumisleimat Israelin vastaisilta raja-asemilta).  Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Bahrainiin. Viisi Bahrainin dinaaria maksavan turistiviisumin suomalaiset saavat maahan saapuessaan. Viisumi oikeuttaa oleskelemaan maassa kahden viikon ajan.

Nähtävyydet

Bahrain on suosittu rantalomakohde sen lämpimien vesien ja sukellusmahdollisuuksien ansiosta. Shoppailijalle maasta löytyy useita hulppeita ostoskeskuksia. Saarella on mahdollista seurata myös perinteisiä kameliajoja tai Formula 1 –kilpailuja. Bahrainin tärkein nähtävyys on Portugalilainen linnoitus arkeologisine kaivauksineen ja Dilmulin kauppiasvaltion aikaisine 5000 vuotta vanhoine raunioineen. Bahrainin ehdoton erikoisuus on ympäri saarta asetellut 90 000 hautamuistomerkkiä, joista suurimmat ovat jopa 15 metriä korkeita! Al-Areenin luonnonpuistossa voi puolestaan käydä tutustumassa kiehtovaan aavikkoelämään ja sen eläimiin.

Turvallisuus

Ulkoministeriön mukaan Bahrain on yleisesti ottaen turvallinen matkailukohde. Matkaa suunnittelevien on kuitenkin hyvä seurata poliittisen tilanteen muutoksia sekä Bahrainissa että lähialueilla, sillä maassa on useita ollut viime vuosina useita väkivaltaisia mielenosoituksia ja jatkuva terrorismin uhka. Rikollisuutta maassa on vähän ja turisteja kehotetaan ainoastaan tavanomaiseen varovaisuuteen. Kaiken kattava matkavakuutus on silti tarpeen kuin myös asian mukaiset rokotukset on hyvä hoitaa kuntoon ennen matkaan lähtöä.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä ulkoministeriölle tai Suomen edustustoille. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta http://formin.finland.fi/palvelut/matkustus/ilmoitus.

Kulttuurierot

Koska Bahrain on islamilainen maa, tulee maassa vieraillessaan käyttäytyä konservatiivisesti ja uskontoa kunnioittaen. Virallisia pukeutumismääräyksiä ei ole, mutta liian paljastavaa pukeutumista tulee välttää. Esimerkiksi lyhyitä hameita, shortseja, selän tai vatsan paljastavia vaatteita ei suositella. Myöskin paljaat olkapäät tulisi peittää vaikka huivilla.  Moskeijassa vieraillessa naisien hiuksien, käsivarsien ja jalkojen tulee olla vaatetetut. Myöskään miehien ei sovi vierailla moskeijassa shortseissa ja hihattomassa paidassa. Muualla liikkuessa naisien toivotaan suosivat pitkiä hameita tai housuja.

Homoseksuaalien on hyvä tietää, että homoseksuaalinen käyttäytyminen luetaan Bahrainissa rikokseksi. Huumeiden hallussapidosta annetaan ankaria rangaistuksia. Syödessä, ojennettaessa tai vastaanotettaessa tai tervehtiessä tulee aina käyttää oikeaa kättä, sillä vasenta kättä pidetään epäpuhtaana. Istumista siten, että kengän pohja osoittaa toiseen henkilöön pidetään epäkohteliaana. Lentokenttien, siltojen, sotilaskohteiden yms. arkaluontoisten kohteiden valokuvaus on kielletty. Myös henkilöiden, erityisesti paikallisten naisien, kuvaamiseen tarvitsee aina kysyä ensin lupa.

Alkoholia myydään kansainvälisissä hotelleissa, yökerhoissa ja korkeatasoisissa ravintoloissa. Alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kielletty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.