Bahama – Karibian rytmejä ja luksusta

Bahaman saaret koostuvat useista saarista. Saariryhmään lasketaan kuuluvan noin 2000 saarta, mikäli mukaan lasketaan koralliriuttojen päälle muodostuneet pienet saaret. Kolme suurinta saarta ovat Grand Bahama, josta löytyvät muun muassa mahdollisuudet upeille luontokiertueille. New Provindence saari, jossa sijaitsee saarien pääkaupunki Nassau. Paradise saarella sijaitsee suuri Atlantis kasino lomakohde. Myös monet eri risteilijät seilaavat Bahaman saarilla.

Bahama saaristo on itse asiassa muodostunut 90 000 – 120 vuoden kuluessa koralliriuttojen päälle. Kuuluisat vaaleanpunaiset hiekkarannat saavat kauniin ulkonäkönsä murtuneista kotilopaloista, jotka ovat sekoittuneet hiekkaan. Saarella vallitsee trooppinen meri-ilmasto, jota hallitsee lämmin golfvirta. Kesäkuukausina lämpötilat harvoin ylittävät 32 celsius astetta. Talvisin normaali ilmasto on leuto ja lämpötilat ovat noin 16 celsius astetta. Bahama saarten hurrikaani sesonki kestää kesäkuusta marraskuuhun, tällöin on myös odotettavissa suuria määriä sateita.

Saarten virallinen kieli on englanti. Väestö in erittäin ystävällistä ja paikoin paljon uskonnollisempaa kuin voisi luulla. Bahaman saarilla on yksi maailman suurimmista määristä kirkkoja väestömäärän verrattuna. Suurin uskonnollinen ryhmä on baptistit. Saarten uskonnollisuus ei kuitenkaan kiellä esimerkiksi turisteilta mitään aktiviteetteja. Saarella on erittäin liberaali näkemys moraalista.

Saarten suurin tapahtuma on Junkanoo, katukarnevaali, joka pidetään vuosittain 26.12 ja 1.1. Juhlaryhmät ”ryntäävät” kaduille upeissa kreppipaperi asuissa ja soittavat samalla Junkanoo musiikkia, mikä yhdistää afrikkalaisia rytmejä lehmänkelloihin. Suositut aktiviteetit lomalla liittyvät pääosin upeaan turkoosiin veteen, muun muassa leijalautailu, melonta, syvänmeren kalastus ja delfiiniretket ovat turistien suosiossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.