Armenia

Armenia on Kaukasiassa, Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitseva valtio. Naapurivaltioita Armenialla on lännessä Turkki, pohjoisessa Georgia, idässä Azerbaidžan ja Iran etelässä. Maantieteellisesti Armenia kuuluu Aasiaan, mutta sillä on kulttuurillisesti kytköksiä Eurooppaan. Armenia kuuluu myös Euroopan neuvostoon, joka on poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö.

Armenia on maantieteellisesti suurimmaksi osaksi metsäistä vuoristoa. Maassa vallitsee mannerilmasto, johon kuuluu kylmät talvet ja kuumat kesät. Armenian korkein kohta on Aragats-vuori, jonka korkeus on 4095 metriä. Maasta mikään kohta ei ole alle 400 metrin korkeudella merenpinnasta. Koska maassa on niin paljon maantieteellisiä eroja korkeuksissa, ilmasto vaihtelee myös paljon. Valmistaudu siis näkemään karuja kuunpinta maisemia, sademetsän oloisia paikkoja ja lumihuippuisia vuoristonäkymiä.

Koska Armenia tasapainoilee Euroopan ja Aasian, idän ja lännen välissä se näkyy automaattisesti maan kulttuurissa. Monet armenialaiset kokevat maan olevan eurooppalainen, mutta maan sosiaalinen konservatismi huokuu enemmän maan itäisiä arvoja. Maan erittäin homogeeninen väestö (noin 99 % armenialaista perää) on hyvin perhekeskeinen. Armenialaiset ovat hyvin vieraanvaraisia, vaikka ilmaantuisit erittäin köyhään kylään, ruoka, yöpaikka ja lukematon määrä maljoja tarjottaisiin sinulle.

Maan pääkaupunki Yerevan sijaitsee maan keskiosassa. Kaupungissa sijaitsee suurin osa maan museoista ja kulttuurillisista tapahtumista. Sevan järven seutu kaunis 2000 metrissä sijaitseva alue, josta löytyy antiikin aikaisia monumentteja, kirkkoja, luostareita sekä upeita rantoja. Maan pohjoisosissa vierailija voi tutustua Debed joen kanjoniin ja syrjäisiin armenialaisiin näkymiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.