Antigua ja Barbuda

Antigua ja Barbuda ovat kaksi Karibianmeren saarta, jotka muodostavat valtion Karibianmeren ja Pohjois-Atlantin valtameren välissä. Kaakossa saarista sijaitsee Puerto Rico ja etelässä Etelä-Amerikan rannikko. Antigua on saari joka tyypillisimmin kuvaa nykypäivän Karibian kohdetta. Koska, saarella on vain muutamia luonnonvaroja. matkailu hallitsee paikallista taloutta. Antigualta voit löytää upeita valkoisia hiekkarantoja, eikä korkealuokkaisista lomakeskuksista ole pulaa. Barbudalta voi löytää myös kauniita rantoja, mutta turismi rakenne ei vedä vertoja Antiguan saarelle.

Sijoituspankit ja rahoituspalvelut ovat myös suuri tulonlähde saaren taloudelle. Nämä kansainväliset pankit käyttävät hyväkseen valtion liberaaleja pankkilakeja. Kaikki voi kuitenkin muuttua tulevaisuudessa, kun vuonna 2009 pidätettiin teksasilainen miljardööri Allen Stanford, jota syytetään valtavasta kahdeksan miljardin dollarin petoksesta.

Saarien kulttuuri on pääsääntöisesti brittiläistä. Esimerkiksi saarien suosituin urheilulaji on kriketti. Saarilta on kotoisin monta maailmanluokan krikettimestaria. Myös yhdysvaltalainen pop-kulttuuri on juurtunut saarille. Suurin osa saaren mediasta on yhdysvaltalaisilta televisiokanavilta. Perhe ja uskonto ovat suuri osa kansan elämää. Monet kansalaiset käyvät uskonnollisissa messuissa sunnuntaisin. Saaren ruokakulttuurin suosituimmat ainekset ovat maissi ja bataatti. Suosittu antigualainen ruoka Dukuna, on makea, höyrytetty pala raastettua bataattia, jauhojen ja mausteiden kera.

Saarten ilmasto on trooppinen. Lämpötilat ovat keskimäärin 27 celsius astetta. Viileimmät kuukaudet ovat joulukuusta – helmikuuhun, jolloin lämpötilat ovat noin 23 celsius astetta. Sateita saarilla on melko vähän, joista suurin osa osuu syyskuu-marraskuu välille. Saarelle osuu hurrikaani noin kerran vuodessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.