Angola

Angola on Keski-Afrikassa sijaitseva maa. Sen rajanaapureihin lukeutuu Namibia etelässä, Sambia idässä ja Kongon tasavalta pohjoisessa. Maa on erittäin rikas luonnonvaroiltaan: Maassa on suuret määrät öljyä ja timantteja, mahdollisuudet vesivoimaan sekä laajat viljelymaat. Tästä huolimatta Angola on erittäin köyhä maa, johtuen pääosin 1970-luvun verisestä sisällissodasta.

Angolalaiset ovat erittäin tyyntä kansaa. He ovat erittäin kärsivällisiä ja yrittävät välttää syyttämästä sotaa maan ongelmien aiheuttajaksi. Tosiasiassa angolalaiset käyttäytyvät kuin sisällissotaa ei olisi koskaan tapahtunut, vaikka se on juurtunut monen muistiin. Musiikki on jokaisen kansalaisen sydän ja sielu. Musiikkia voit kuulla missä vain, missä on mahdollista juhlia. Maassa on lukemattomia eri musiikkityylejä, muun muassa Kuduro, Kizomba, Semba ja Tarranchita, joka on musiikkilajeista sensuellein. On siis turvallista sanoa, että angolalaiset ovat erittäin elämäniloisia ihmisiä.

Kuten muukin osa trooppista Afrikkaa, Angolassa on sekä kuivia, että sateisia kausia. Rannikkoalueen ilmastoa säätelee viileä Benguela merivirta, jonka ansiosta ilmasto muistuttaa Perun rannikon säätiloja. Maassa on lyhyt sadekausi, joka kestää helmikuusta huhtikuuhun. Kesät ovat kuivia ja kuumia, kun talvet taas ovat leutoja. Suurimmat sademäärät maa saa huhtikuussa ja niitä seuraavat myös rajut myrskyt.

Yleisesti ottaen Angolaan ei kannattaisi matkustaa ilman paikallista tai pätevää opasta. Kuitenkin jos noudatat muutamia yksinkertaisia ohjeita, Angolassa matkustamisen ei pitäisi olla vaarallista. Ensinnäkin pimeällä yksin matkustaminen ei ole koskaan hyvä idea. Kanna mukanasi satelliittipuhelinta, mahdollisten hätätilanteiden varalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.