Aruba, Curacao ja Bonaire – Alankomaiden Antillit

Entiseen Alankomaihin Antilleihin kuuluvat saaret Aruba, Curacao, Bonaire, Saba, Saint Eustatius ja Saint Maarten. Nämä saaret kuuluivat lokakuuhun 2010 asti Alankomaiden kuningaskuntaan. Saariryhmän kaksi suurinta saarta ovat Aruba ja Curacao.

Aruba

Aruba on saari Karibianmeressä, noin 15 kilometriä Venezuelan rannikosta. Saari on autonominen osa Hollannin kuningaskuntaa. Saari on 30 kilometriä pitkä ja leveimmästä kohdasta 9 kilometriä leveä. Kokonaispinta-ala saarella on 184 neliökilometriä.

Tämä litteä, joeton saari on tullut tunnetuksi valkoisista hiekkarannoistaan ja turkoosista merivedestä. Trooppinen ilmasto on kuuma, mutta sitä hillitsee Atlantilta puhaltavat tuulet. Lämpötilat ovat ympäri vuoden noin 27 celsius astetta ja vuosittaiset sademäärät eivät ylitä 50 senttimetriä vuodessa.
Aruba on jaettu koilliseen ja lounaiseen rannikkoon. Lounainen rannikko on valkohiekkaista rannikkoa, turkooseine ja lämpimine vesineen. Koillinen rannikko on kallioisempaa ja Atlantin puoleiset merivirrat voivat olla erittäin petollisia.

Curacao

Curacao on yksi Karibian niin sanotuista ABC-saarista (Aruban ja Bonairen ohella). Nämä kolme saarta ovat Karibian ”hurrikaani alueen” ulkopuolella, joten ne eivät kärsi muiden Karibianmeren saarten tapaan vuosittaisista myrkyistä. Yksi saaren upeimpia piirteitä on sen kulttuuri. Tämä hollantilainen saari on täynnä emämaansa tyylisiä rakennuksia, jotka on maalattu pastelli väreihin. Hollannin vaikutuksesta huolimatta saaren asukkaat ovat kehittäneet oman kulttuurinsa ja kielensä.

Bonaire

Bonairen saaren maantiede on samantyyppistä kuin Aruballa. Saari on tasainen ja joeton. Bonaire on tullut matkailijoiden kesken tunnetuksi upeista sukelluspaikoistaan. Saaren ilmasto on trooppinen, vaikka lämpötilat ovat ympäri vuoden yli 25 astetta voi joitain pieniä muutoksia tapahtua ympäri vuoden. ”Sadekausi” kestää lokakuun viimeisestä viikosta tammikuun loppuun. Tuolloinkin keli on melko kuiva, sateita tulee ainoastaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.