Alankomaat

Alankomaiden kuningaskunta eli Alankomaat on Benelux- maa ja yksi Euroopan Unionin perustajamaista. Alankomaiden rajanaapureita ovat Saksa idässä ja Belgia etelässä. Pohjoisessa maata rajaa Pohjanmeri ja lahden toisella puolella Iso-Britannia. Monet Alankomaahan matkustavat menevät sinne maan tunnetun suvaitsevaisuuden takia. Lain piiriin kuuluu muun muassa seksin ostaminen rekisteröidyistä bordelleista, kannabiksen käyttö, homoavioliitot sekä osassa maata myös eutanasia.

Alankomaat on yksi maailman tiheimmin asutuista maista. Vaikka, matkustaisit mihin et koskaan ole kaukana sivistyksestä. Kaupungit voivat olla todella täynnä tungosta, etenkin Randstandin alueella, jossa ruuhkat ovat vakava ongelma. Suuri osa maasta on tasaista tai merenpinnan alapuolella, joka tekee maasta ihanteellisen paikan pyöräilylle. Kukkuloita voi löytää ainoastaan Veluwenjan tai Etelä-Limburgin alueelta. Suurinta osaa maaseutua hallitsevat teollistuneet alueet. Huolimatta tiheästä asutuksesta Alankomaat on yksi maailman suurimmista elintarvikkeiden tuottajista maailmassa.

Maan pääkaupunki Amsterdam vetää eniten turisteja koko maassa. Se on kaunis kaupunki, upeine kanaaleineen ja värikkäine rakennuksineen. Matkaaja joka haluaa shoppailla ja nauttia kulttuurista kannattaa ehdottomasti matkustaa Amsterdamiin. Muita suuria kaupunkeja Alankomaissa on Rotterdam, josta löytyy maan vilkkain yöelämä, Groningen, suuri opiskelijakaupunki sekä Haag, jossa sijaitsee maan johto ja kuningasperhe.

Alankomaiden maantiedettä hallitsee vesi. Maassa poikittelee ristiin rastiin joet, kanaalit ja padot. Ranta ei siis ole koskaan kaukana. Alankomaista löydät kauneimmat Pohjanmeren rannat, jotka houkuttelevat miljoonia tuhansia vieraita ympäri vuoden.

This article has 1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.